POCINJE: HRVATSKA I NATO PRIPREMAJU OPERACIJU POD NAZIVOM PRIJEDOR NA GRANICI RS

POCINJE: HRVATSKA I NATO PRIPREMAJU OPERACIJU POD NAZIVOM PRIJEDOR NA GRANICI RS! Ustase u saradnji sa NATO planiraju vojne vezbe na granici sa Republikom Srpskom… USTASKI REZIM U HRVATSKOJ u saradnji sa NATO u tajnosti priprema vojne manevre pod imenom PRIJEDOR otkriva nas izvor blizak hrvatskom vojnom vrhu.

Glavni cilj ove vezbe  jeste da NATO obuče hrvatske specijalce za dejstva američkim borbenim helikopterima i raketama.!

– Netreba biti bas pametan pa videti da ovde nije reč o klasičnoj vojnoj vežbi. Za obuke takve vrste može poslužiti bilo koji vojni poligon i zaista nije potrebno ići na granicu sa drugom državom. Sta bi se dogodilo bilo kada bi, Vojska Srbije na granici sa Hrvatskom pravila manevre .

– Akcija NATO snaga i Hrvata uvezana je sa celokupnom situacijom na Balkanu. Na to ukazuje i trenutak i mesto održavanja vežbe. Srbija tu, ipak, ne može ništa da uradi, jer oni imaju pravo da izvode vežbe na svojoj teritoriji. Ne verujem da će Hrvati otvoreno provocirati jer bi to bilo neodgovorno. Ipak, svaku njihovu poruku treba pažljivo tumačiti – rekao je za nas portal Branko Krga.

– Važno je u svakom trenutku podsetiti da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da neće ostaviti milion svojih sunarodnika u Srpskoj. Ne verujem u eskalaciju sukoba i neki novi rat, ali nas Hrvati uvek iznenade. Ponašaju se kao zemlja na krilima fašizma, nimalo ne poštujući evropske vrednosti – rekao je za nas portalDragaš.

– U regionu se pravi pritisak zbog referenduma u RS. Srpski političari u Banjaluci nisu uspeli da objasne međunarodnoj zajednici da je za krizu kriv Bakir Izetbegović, dok Dodik uporno naseda na provokacije. A i poznato je da Srbi u veštački izazvanim krizama uvek izvuku deblji kraj… – za nas portal govori Trifunović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI