POBUNA ZATVORENIKA: Dajte monstruma da ga koljemo!

U zaječarskom zatvoru izbila je ponuba robijaša kad se pročulo da im stiže Vladica Rajković, monstrum iz Vratarinice koji je u subotu zverski silovao i ubio malenu Anđelinu Stefanović (3).

Zatvorenici su zapretili da će unakaziti i zaklati monstruma čim im padne šaka, pa je Vladica zbog velikog bezbednosnog rizika smešten sam u ćelijim i pod strogim je danonoćnim nadzorom čuvara.

Rajković je u ponedeljak oko 22.30, posle saslušanja u zaječarskom Višem sudu, prebačen u pritvorsku jedinicu opštinskog zatvora.

Vest o dolasku Rajkovića brzo se proširila među zatvorenicima.

– Svi su odmah počeli da viču kako će ga ubiti čim ga vide. neki su čak i zahtevali da Vladicu smeste u njihovu ćeliju da mu oni prirede “dobrodošlicu”. Lupali su i vikali da će ga silovati, zaklati… Situacija je bila veoma napeta i mere bezbednost su bile na najvišem nivou – priča izvor.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nisu želeli da komentarišu bes zatvorenika. Rekli su da je Rajković sam u ćeliji i da je pod 24-časovnim nadzorom stražara.

– Odmah po dolasku u pritvorsku jedinicu obavljen je prijem i lekarski pregled. Rajković je miran, normalno jede, spava i pridržava se “kućnog reda”. Za sada ne ide u šetnje iz bezbednosnih razloga. kako mu niko od srodnika nije doneo odeću i sredstva za higijenu, Uprava mu je to obezbedila – rekli su u Upravi.

Podsetimo, Rajković je uhapšen nakon što je silovao, a potom brutalno ubio trogodišnju devojčicu Anđelinu Stefanović.

Stručnjaci koji su sa njim razgovarali utvrdili su da Rajković ima laku mentalnu retardaciju, ali da je ipak bio svestan svojih postupaka.

Mala Anđa sahranjena je danas na lokalnom groblju.

Nakon ovog svirepg zločina, nekoliko hiljada građana Srbije potpisalo je peticiju kojom traže uvođenje smrtne kazne u krivični zakonik Srbije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI