PET KEŠ ISPROZIVAO FEDERERA: Rodžer je varao u finalu protiv Nadala!

Legendarni australijski teniser Pet Keš optužio je Rodžera Federera da je u finalu Australijan opena uradio sramnu stvar: da je uzeo medicinski tajm-aut iako mu nije bilo ništa, već samo da bi se – odmorio
TEŠKE OPTUŽBE Rodžer Federer na udaru Peta Keša (u krugu)

Rodžer Federer je godinama jedan od najvećih protivnika medicinskih tajm-auta, ali je u Melburnu uzeo jedan i u polufinalu protiv Stana Vavrinke i dva protiv Rafaela Nadala u finalu.

– Ne zaustavljate maraton jer ste umorni. Ne mogu da naglasim dovoljno da takvo ponašanje nije pod adekvatnim nadzorom medicinskog tima u okviru (ATP) tura. To je pogrešno, pogrešno i pogrešno. To je varanje, a dozvoljeno je. Legalno varanje, ali i dalje nije u redu – rekao je Keš za radio BBC.

Švajcarac se nije previše uzbudio zbog ovih optužbi Australijanca.

Rekao sam sebi “pravila su tu da bi ih koristio”. I ja mislim da ne bismo smeli da zloupotrebljavamo ova pravila i remetimo sistem. Time se vodim već 20 godina. Zato mislim da je u ovom slučaju takva kritika preterivanje. Ja sam teniser koji najmanje zove tajm-aut, tako da ne znam o čemu Keš priča – uzvratio je Federer.

On tvrdi da je zaista osećao bolove u nogama tokom oba poslednja meča u Australiji.

– Nakon što je Stan uzeo medicinski tajm-aut, pomislio sam da bi i meni dobro došao, da bih video da li bi kratka masaža tokom meča pomogla. Uradio sam to pomalo preventivno. Onda me je zabolelo u butini tokom drugog seta, da bi me jače zabolelo u preponi u trećem setu – ispričao je Rodžer Federer.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI