PAULO KOELJO HOĆE DA PIŠE ROMAN O KARADŽIĆU!

PAULO KOELJO HOĆE DA PIŠE ROMAN O KARADŽIĆU! Traži dve nedelje nasamo s njim u ćeliji, čeka se samo dozvola Haškog tribunala!
Slavni brazilski pisac Paulo Koeljo želi da piše roman o nekadašnjem lideru bosanskih Srba i spreman je zbog toga da sa njim provede dve nedelje u ćeliji!
 
Kako “Novosti” ekskluzivno saznaju, ovaj njegov predlog stigao je u hašku ćeliju ratnog predsednika Republike Srpske. I ne samo to, popularni književnik spreman je da dođe u Holandiju i da sa nekadašnjim liderom bosanskih Srba provede dve nedelje, kako bi mu ovaj potanko ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom i bradom doktora Dragana Davida Dabića!

Kako prenose dobro obavešteni izvori, Karadžić za sada nije prihvatio da deo svoje lažne biografije potpuno ogoli i ispriča brazilskom književniku. Iako svestan da bi njegova filmska priča imala planetarni odjek, a sa Koeljovim potpisom i milionske tiraže, haški pritvorenik još vaga ovu vrlo primamljivu ponudu.

Nesumnjivo je da je skrivanje doktora Dabića bilo originalnije, a njegova fizička transformacija veštija nego u bilo kom kriminalističkom filmu. Slobodno se krećući među narodom, šetajući po srpskoj prestonici, idući i na posao, praktično pred nosem svim službama koje su ga godinama jurile, Karadžić je imao najbolji zaklon.

Živeo je u soliteru u Bloku 45 na Novom Beogradu. Bavio se psihijatrijom, što mu je bila osnovna profesija i po Srbiji držao predavanja. Izdržavao se tako što je radio u dve privatne orfinacije, u jednoj na Novom Beogradu i drugoj u Beogradskoj ulici u centru grada. Niko od ostalih zaposlenih posle njegovog hapšenja nije mogao da veruje da su sarađivali baš sa najtraženijim beguncem. Vozio se uglavnom gradskim autobusima i svakog meseca kupovao markicu za GSP. Imao je čak i svoj veb-sajt

Neprepoznatljiv sa ogromnim naočarima, dugom sedom bradom, brkovima i kosom vezanom u rep učestvovao je na tribinama, promocijama, festivalima. Uglavnom je nosio i šešir. Sa nekih od tih njegovih nastupa, gde ga je slušalo i po nekoliko stotina ljudi, izveštavali su i mediji, ali nikome nije padalo na pamet da je predavač ili njihov sagovornik, uz Ratka Mladića, čovek za kojim praktično traga cela planeta.

Dva meseca pred hapšenje učestvovao je na festivalu zdravog života na Adi Ciganliji. Držao je predavanje “Kako negovati sopstvenu energiju”, pred hiljadu ljudi. Sa tog događaja izveštavale su čak i televizije. Radio je i sarađivao sa mnogima, stekao ugled i publiku kao psihijatar.

Posle hapšenja svi su se pitali kako je moguće da baš niko nije prepoznao njegov karakterističan glas.

Hapšenje se odigralo 18. jula 2008. kada je pao u ruke agenata BIA. Sve se dogodilo u autobusu 73, oko pola devet uveče. Dva agenta prišli su mu s leđa i stavili mu kapuljaču na glavu, tako da nije mogao da vidi ko ga je uhapsio. Nije se opirao. Tek četiri dana kasnije, 21. jula, vest je obišla planetu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI