Patrik Keli indetifikovan kao ubica iz Teksasa

Američka policija identifikovla je napadača iz crkve u Teksasu, koji je ubio 26 osoba i ranio 20, kao Devina Patrika Kelija (26), bivšeg pripadnika Američkog ratnog vazduholovstva
 

Devin je vojsku služio od 2010. do 2014. godine. On je ubijen tokom napada, a pucao je iz puške AR 15.Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija.

Kako su rekli vaničnici, nije zabeleženo da je povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je Keli objavljivao na društvenim mrežama.
Među ubijenima je i 14-godišnja kćerka pastora te crkve.Izvori medijske kuće ABC iz policije tvrde da je ” da je otkriveno da se osumnjičeni nedavno “pohvalio” uškom nalik AR-15 postom na Fejsbuku.

Kako su naveli svedoci, napadač je bio u “punoj ratnoj opremi”, a ispalio je više od 30 hitaca iz poluautomatskog oružja. U Teksasu važe veoma liberalni zakoni o naoružanju,pa je mguća kupovina pištolja, pušaka i municije bez dozvole, a jedini uslov je navršenih 18 godina. Napunjeno lično naoružanje je dozvoljeno nositi u vozilu bez posebnih dozvola, dok je za nošenje na vidljivom mestu potreban takozvani LTC (Licence to Carry).

Istragu o napadu sprovodi FBI, a u pitanju je najsmrtonosnije masovno ubistvo u istoriji Teksasa i najsmrtonosniji napad u nekom verskom objektu u istoriji SAD.

Pogledajte video:

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI