PAPARACO IZ DAVOSA! Vučića svetski državnici presreću čak i po hodnicima!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić već treći dan boravi u Davosu gde je u toku Svetski ekonomski forum! Vučić je već imao seriju zvaničnih susreta sa vodećim svetskim državnicima i čelnicima najznačajnijih ekonomskih institucija… Ali to nije sve! Svetski i evropski zvaničnici srpskog premijera “presreću” čak i po hodnicima!
 

Kako saznajemo, premijer Vučić osim zvaničnih susreta sa najznačajnijim ljudima iz sveta politike i ekonomije, u Davosu dnevno ima i tridesetak neformalnih sastanaka i razgovora na marginama Foruma, ali i po hodnicima kongresnog centra.

Naš paparaco je snimio premijera tokom nekoliko takvih susreta, odnosno prijateljskih razgovora sa predsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, kao i premijerima Austrije i Luksemburga, Kristijanom Kernom i Ksavijerom Betelom.

TIMERMANS I VUČIĆ
SA AUSTRIJSKIM KOLEGOM KRISTIJANOM KERNOM
PREMIJER LUKSEMBURGA I PREMIJER SRBIJE

I to nije sve, premijer Vučić se odmah potom sastao i sa bivšim predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom, a do kraja Foruma u Davosu očekuju ga i sastanci sa šefom diplomatije Austrije Sebastijanom Kurcom, premijerom Gruzije Giorgijem Kvirikašvilijem, komesarom EU Johanesom Hanom, a vrlo moguće i sa hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem.

Podsetimo, srpski premijer je juče u Davosu razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini o situaciji u regionu, šeficom za odnose sa Evropom i Azijom Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin, direktorom Blumberga Peterom Grauerom, direktorima Poli grupe i Lukoila…

Ne treba izostaviti ni značajne susrete prvog dana Foruma, kad je Vučić razgovarao sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, odlazećim američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom, predsednicom Švajcarske Doris Lojtard, predsednikom Svetske banke Džimom Kimom kao i bivšim britanskim premijerom Gordonom Braunom, koji je na Forumu u svojstvu specijalnog uzaslanika UN za obrazovanje.

Vučić je razgovarao i sa osnivačem Foruma, nemačkim ekonomistom Klausom Švabom i premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremensingeom, kao i direktorom kompanije Ahold Delhaize Dikom Boerom.

Sve te susrete bi, kako je ranije naglasio Vučić, trebalo iskoristiti za jačanje pozicije Srbije i da je Srbija pouzdan partner koji će sačuvati mir.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI