PAJTIĆU I RADULOVIĆU PUKLA KURAJBER KOALICIJA NA VRAČARU: Konstitutivna sednica odložena, mogući i novi izbori!

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Vračar, koja je bila zakazana za danas u 16 časova, odložena je, jer nije bilo kvoruma
 

Sednici je prisustvovalo samo 17 odbornika, i to uglavnom iz redova Srpske napredne stranke, ali i Liberalno demokratske partije i Demokratske stranke Srbije.

LDP: DS da ne pristane na ucene DJB

Odbornik LDP na Vračaru Mihailo Grupković apelovao je danas na Demokratsku stranku da ne pristane na ucene pokreta Dosta je bilo i da ta partija preuzme odgovornost za Vračar.
Grupković je novinarima, nakon što je konstitutivna sednica Skupštine opštine Vračar odložena, rekao da se nada da će do naredne sednice biti postignut dogovor kako bi se ispoštovala volja građana.
– Nadam se da lista oko DS neće pristati na ucene pokreta Dosta je bilo i prepustiti im vođenje opštine – rekao je Grupković.

Ukoliko odbornički mandati ne budu verifikovani na narednoj sednici, Vračar očekuju novi izbori.

Nakon što je sednica odložena, iz SNS su ocenili da su DS i DJB još jednom obmanuli građane.

Kako je istakao predsedavajući sednicom Jovan Hadži Đokić, odbornici demokrata i pokreta “Dosta je bilo” nisu dostavili  nikakvo obaveštenje da neće doći.

– Mi smo svi iznenađeni, nikave informacije nismo imali – rekao je Hadžidžokić.

Šef odborničke grupe SNS u opštini Vračar Uglješa Mrdić ocenio je da je očigledno reč o još jednoj sramoti odbornika Demokratske stranke i liste Dosta je bilo, koji su mesec i po dana “obmanjivali” građane Vračara da imaju većinu.

Danas smo očekivali formiranje vlasti u koaliciji DS i ĐB, očekivali smo da čestitamo odborniku Ivanu Kljajiću iz DJB mesto predsednika opštine, ali to se nije desilo. Iskreno da vam kažem, danas smo i malo šokirani, ne znam gde je ta stara-nova vlast na Vračaru. Nema ih – rekao je Mrdić novinarima.

Nije izostala ni reakcija odbornika DSS Filipa Pančića, koji je ocenio da “ne veruje da je u pitanju neka strategija, već da je potrebno još malo vremena da se finalizuju neke stvari”.

Čekamo da vidimo kako će se dalje odvijati situacija – rekao je Pančić i odbacio tvrdnje da je DSS pregovarao sa bilo kojom partijom o formiranju vlasti na Vračaru.

LDP KRITIKUJE: DS i DJB napravili političku pijacu na Vračaru!

S druge strane, šokantno otkazivanje konstitutivne sednice nije uspeo da objasni ni Branimir Kuzmanović iz DS, koji je rekao da dva odbornika liste “Vračar slobodno” nisu došli, jer su “bili pod pritiskom”, ali je istovremeno rekao da je još pre današnjeg pokušaja konstituisanja odlučeno da će sednica biti održana 20. juna (?!?).

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI