#Pajtic Sef DS se protivi dolasku Si Đinpinga i kineskih investicija u Srbiju!

PAJTIC SKROZ PROLUPAO: Šef DS se protivi dolasku Si Đinpinga i kineskih investicija u Srbiju!
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić potpuno je izgubio kompas, pošto se, verovali ili ne, usprotivio poseti kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji! Za šefa demokrata, brojni međudržavni sporazumi koji će tokom trodnevne posete kineskog šefa države potpisani, dokaz su da je Srbija odustala od puta u EU (?!?)…


Ove i ovakve stavove Pajtić je izneo u otvorenom pismu koje je uputio premijeru Aleksandru Vučiću.

Ono što znamo jeste da ćete prilikom posete kineskog predsednika Si Djinpinga potpisati niz medjudržavnih sporazuma, na šta kao premijer tehničke Vlade, odnosno Vlade u ostavci, nikako nemate pravo – rekao je Pajtić, ne krijući dakle nezadovoljstvo što će jedan od najmoćnih ljudi  na svetu posetiti Srbiju za vreme dok je na čelu njene vlade upravo Aleksandar Vučić.
Uz to, Pajtić je izrazio zabrinutost zbog medijskih najava izgradnje ruske vojne baze u Srbiji, u Zrenjaninu kod aerodroma Ečka.

Poznato Vam je koliko je problema našoj zemlji napravio srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, zajedno sa potpuno nepotrebnom vojnom paradom sa ruskom vojskom i nizom zajedničkih vojnih vežbi u vreme kad je Evropska unija uvela Rusiji sankcije zbog njenog učešća u oružanom sukobu u Ukrajini – podsetio je Pajtić.

Prema njegovom mišljenju, ideja podizanja ruske vojne baze u Srbiji je sama po sebi razlog za uzbunu.

Vi na takvu politiku nemate prava, jer niste za to dobili podršku gradjana Srbije. O tome niste pričali pre izbora, niste nikada tražili podršku za tako nešto, naprotiv – zaključio je Pajtić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI