PAJTIC LAZE KAO PAS! Lider DS uhvacen kako pokusava da opere biografiju!

Bojan Pajtić tvrdi da nikada nije bio član nijedne stranke osim DS, iako je pre 20 godina pristupio Narodnoj stranci Milana Paroškog, što je i sam do pre svega nekoliko godina pričao
 

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić još jednom je uhvaćen u strašnoj laži! Ovoga puta Pajtić je ne trepnuvši slagao da nikada bio član nijedne partije osim DS, iako je i sam do pre nekoliko godina pričao da je svoju političku karijeru počeo pre 20-ak godina u Narodnoj stranci Milana Paroškog.

Pajtićeve laži, od Bodruma do “reketa”

* afera “Bodrum” – mahao pasošem tvrdeći da je Neda Arnerić glasala u Skupštini, iako je ona bila u Turskoj
* Na Tviteru pisao da je premijer Vučić za Novu godinu u Dubajiu, premda je tad radio u Vladi
* afera “prisluškivanje” – izmislio da mu je država prisluškivala razgovor s Lidijom Udovički o lažnom “reketu” i vetroparkovima

Naime, Pajtić je kao 25-godišnjak pristupio NS zbog, kako je tvrdio, bliskosti njegovog oca Lazara, inače pravoslavnog sveštenika, i Milana Paroškog, poznatog po zapaljivim, nacionalističkim govorima u prvoj polovini devedesetih.

Rani radovi

Sada je, međutim, Pajtić naprasno “zaboravio” na Paroškog i svoje “rane radove” i pred stranačke izbore u DS očigledno odlučio da predstavi sebe kao autentičnog demokratu.

Članska karta DS jedina je koju je Bojan Pajtić ikada imao. U maniru SNS, potpredsednik naprednjaka Milenko Jovanov izneo je još jednu neistinu kada je naveo da je Pajtić bio član Narodne stranke Milana Paroškog, navodi se u saopštenju DS, premda u Pajtićevoj zvaničnoj biografiji i na demokratama bliskom “Istinomeru” nedvosmisleno stoji da je 1995. pristupio NS, a da je član DS postao tek septembra 1996.

Štaviše, u nedeljniku “Vreme” od 29. maja 2008. novinar citira Pajtićeve reči da je ušao u narodnjake “zbog bliskosti njegovog oca i Paroškog”. Na pitanje Informera zašto obmanjuje javnost i “pere” svoju biografiju, Pajtić, očekivano, nije imao nikakav odgovor, baš kao ni njegovi saradnici.

Na drugoj strani, osnivač Narodne stranke Milan Paroški tvrdi da je Pajtić bio u njegovoj stranci.

Pajtićev otac Lazar jedan je od osnivača NS, dok je Pajtić mlađi bio aktivista i simpatizer. Kada smo, pre formiranja koalicije “Zajedno”, napravili sporazum sa DS Zorana Đinđića, Bojana smo kandidovali za odbornika u Novom Sadu. Sigurno to ne bismo uradili da nije bio naš, niti bismo uzimali mladu nestranačku ličnost. Pošto tad nije izabran, prešao je u DS – ističe Paroški i dodaje da se Pajtić sada “ponaša izdajnički poput Jude”:

Boki, što nas se stidiš!?
Bojan je nas obrukao letovanjem na Brionima u vreme “Oluje” u aranžmanu HDZ, pa mu nismo zamerili. Ne znam što se on nas stidi
Milan Paroški, osnivač NS

– Bojan je nas obrukao letovanjem na Brionima u vreme “Oluje” u aranžmanu HDZ, pa mu nismo zamerili. Ne znam što se on nas stidi.

Ima taj većih problema

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da političari često žele da izbrišu neke delove iz biografija, ali da je to nemoguće.

Pajtić očigledno ima problem sa političkom prošlošću, pa zato negira neke poznate činjenice. Ali prošlost se ne može promeniti. Pritom, lider DS ne shvata da su mu sadašnjost i budućnost daleko veći problemi. Rejting stranke mu je na veoma niskom nivou, a među članstvom stalno postoje neke trzavice – zaključuje Stanković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI