OTPREMNINA ZA RADNIKE FIJATA! Za četiri godine rada – 4.800 EVRA!

Predsednik sindikata kragujevačke fabrike Fijat, Zoran Marković najavio je da će radnici koji su u Fijatu radili četiri godine moći da računaju na otpremnine od 4.800 evra.

 
– Radnici Fijata koji se budu opredelili za dobrovoljni odlazak i dobiti daleko veće otpremnine nego što omogućvju naši propisi – kazao je Marković za izdanje Politike od subote.

On je preciziro da će popis radnika koji budu želeli da dobrovoljno napuste fabriku početi u ponedeljak.
U kragujevačkoj fabrici radi 3.200 radnika, od kojih oko 2.500 ima tri, četiri ili pet godina staža, a samo 500 ima od 11 do 38 godina staža.

Reuters

U Kragujevcu je proizvodnja modela “500 L” počela pre četiri godine. U prvoj godini je proizvedeno 117.000 vozila, a naredne godine manje od 100.000 vozila. 

U 2015. godini zbog smanjenog plasmana vozila, bilo je 85 neradnih dana, a ove godine je bilo 30 plaćenih neradnih dana.

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija saopštila je 14. juna predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika “višak” zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će posle odmora u avgustu, fabrika raditi u dve smene.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI