OTISAO UZ APLAUZ Kameron poslednji put vodio sednicu vlade

Britanski premijer Dejvid Kameron dobio je danas buran aplauz na kraju svoje poslednje parlamentarne sesije u funkciji šefa vlade.

Članovi donjeg doma parlamenta ustali su i aplaudirali Kameronu koji je šest godina bio premijer pre nego što je podneo ostavku posle referendumske odluke da Velika Britanija izađe iz Evropske unije.

Kameron je dobio pohvale za smanjenje nezaposlenosti, finansiranje zdravstvene službe i poboljšanje obrazovanja.

ĆAO, NEMA VIŠE Poslednje Kameronovo predsedavanje

Uobičajeno žustra sednica s pitanjima premijeru, danas je prošla u prijateljskoj atmosferi sa šalama.

Kameron je svoju šalu usmerio na opozicione laburiste rekavši njihovom lideru Džeremiju Korbinu da su torijevci imali “ostavku, nominacije, nadmetanje i imenovanje”, dok laburisti i dalje rade na pravilima za eventualne izbore u stranci.

Kameron je takođe spomenuo mačka Lerija koji će ostati u premijerovoj rezidenciji u Dauning stritu.

On je rekao da želi da negira glasine da ne voli Lerija.

“Volim ga”, rekao je premijer koji će kasnije danas zvanično dati ostavku kraljici.

 

Kameron: Volim mačka Larija

Sada već bivši britanski premijer Dejvid Kameron negirao je danas glasine u vezi mačka Larija i rekao da voli tu mačku, te da ona neće biti izbačena iz Dauningstrita. “„Glasine su da ne volim Larija. Volim ga i imam i slike koje to dokazuju“” istakao je Kameron. U javnosti je bilo zabrinutosti da bi Lari mogao da ostane bez doma kada Kameron napusti rezidenciju premijera. On nije za to da najpoznatiji mačak u zemlji napusti kuću u kojoj živi. Kameron je novinarima pokazao fotografiju na kojoj mazi Larija sedeći na jednoj fotelji u rezidenciji. “„Nažalost ne mogu povesti Larija sa sobom. On pripada toj kući i osoblje ga veoma voli, isto kao i ja“”, naglasio je Kameron.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI