OTAC RADENKA OPTUZUJE: DOBRIVOJA BOJANICA NEKO STITI, u tuzilaštvu poturaju laznu istoriju bolesti!

Milan Nikodinović, otac pokojnog Radenka, otkriva za Informer da se u tužilaštvu u Leskovcu iznenada pojavila istorija bolesti njegovog deteta, za koju su mu
Što je još gore, u tom dokumentu, na kojem nema ni potpisa ni pečata ortopeda Dobrivoja Bojanića, stoji da je doktor predložio da Radenko ostane u bolnici, a da su roditelji to odbili.

Rekli su mi da istorija bolesti ne postoji, a sad se taj papir odjednom pojavio u tužilaštvu, i to bez potpisa i pečata lekara?!
Milan Nikodinović

Ogorčen što se neko poigrava sa tragedijom koja je zadesila njegovu porodicu, Milan Nikodinović tvrdi da je sve ovo nameštaljka i prljava igra lekara u Opštoj bolnici u Loznici.

Prema njegovim rečima, siguran je da je istorija bolesti naknadno poturena.

Juče sam u tužilaštvu dobio sva dokumenta iz istrage, između ostalog i istoriju bolesti preloma podlaktice mog sina. Bio sam šokiran, jer su svi u Loznici tvrdili da taj dokument ne postoji, da nije ni vođen. To je utvrdila i inspekcija Ministarstva zdravlja već prvog dana. Pitao sam u tužilaštvu otkuda sad ovaj papir, niko nije znao da mi odgovori. Siguran sam da je to neko naknadno poturio kako bi zaštitio Bojanića. Pogotovo zato što tu piše sve ono što odgovornim lekarima ide u prilog – da nam je ponuđeno bolničko lečenje, da mu je rana očišćena, pravilno zavijena… Odgovorno tvrdim da mi je lično dr Dobrivoje Bojanić pred polazak mog sina u Beograd na lečenje rekao da može da mi da samo uput, jer istorija bolesti ne postoji! Pa na kraju će ispasti Bojanić nedužan, a mi roditelji krivi za smrt – očajan je Nikodinović.

Radenkov otac još jednom je negirao tvrdnje dr Dobrivoja Bojanića, koje je izneo pred kolegama lekarima, da im je nakon prijema savetovao da dečak ostane na bolničkom lečenju!

Kako ga nije sramota da sada priča takve stvari?! Nikada nam nije ponudio bolničko lečenje, niti nam je skrenuo pažnju da je stanje mog deteta ozbiljno! Radenko jeste plakao i molio da ne ostane u bolnici, ali on kao doktor, ako je već video da mu je neophodan lekarski nadzor, nije smeo da ga pusti kući. Potapšao me je po ramenu i rekao da će sve biti u redu. Zavio mu je ruku i rekao da je drži podignuto zbog otoka. Isto je bilo i u utorak kada smo otišli na kontrolu kod pedijatra Biljane Filipović i u sredu ponovo kod Bojanića – ogorčen je Nikodinović.

U tužilaštvu u Loznici nisu juče imali komentar na optužbe Milana Nikodinovića.

S druge strane, u Ministarstvu zdravlja su još prvog dana istrage saopštili da je istorija bolesti malog Radenka vođena neuredno

Bojanić je neuredno upisivao koje je sve procedure koristio u lečenju Radenka Nikodinovića. On nije ispoštovao protokol koji se sprovodi kada su takve povrede u pitanju – rečeno je tada nezvanično u ministarstvu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI