OSVAJACICA ZLATA Ivana Spanovic drugi favorit za OLIMPIJSKO ZLATO!

Najpoznatije svetske kladionice smatraju da će se Ivana Španović sa Amerikankama Britni Ris i Tijanom Bartoletom boriti za najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama

Korak od sedam metara
Znam da u nogama imam sedam metara i nadam se da ću taj rezultat izgurati u Riju
Ivana Španović

Srpska atletičarka Ivana Španović druga je favoritkinja za osvajanje zlatne medalje u skoku udalj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, smatraju svetske kladionice! Njoj će najveće konkurentkinje za pobedu biti Amerikanke Britni Ris, koja je vlasnica najdužeg skoka u sezoni od čak 7,31 metar, kao i Tijana Bartoleta, koja je uz pomoć vetra u kvalifikacijama za Rio skočila 7,02 metra.

Španovićeva će, međutim, u Brazil otputovati sa titulom evropske šampionke, pošto je u petak u Amsterdamu osvojila zlato rezultatom 6,94 metra.

Klišina jedina Ruskinja u Riju

Međunarodna atletska federacija (IAAF) definitivno je zabranila ruskim atletičarima da se takmiče na OI zbog doping skandala, pa će za sada jedino skakačica udalj Darija Klišina sigurno ići u Rio. Ona je među retkima koja je prihvatila da učestvuje pod neutralnom zastavom, jer će IAAF samo tako dozvoliti učešće pojedinim ruskim sportistima koji dokažu da su testirani van antidoping sistema u domovini.
– Mnogi su odbili učešće. Jedino je Darija Klišina prihvatila – izjavila je članica ruskog olimpijskog odbora Aleksandra Briljantova.

Prestižna britanska kladionica “Pedi Pauer” kvotom 3,75 svrstala je Španovićevu na drugo mesto za titulu u Riju iza Britni Ris. Manje popularna SBOBET najpre je za Ivaninu pobedu ponudila kvotu 3,50 pre mesec dana, a onda je ta kvota pala na 3,00.

Jedna od dve najveće kladionice u Britaniji “Ledbrouks” posle Ivanine pobede na Evropskom prvenstvu povukla je iz ponude tipovanje na ženski skok udalj u Riju. Oni su u prvi mah na Španovićevu stavili kvotu 6,00 i smatrali Srpkinju za treću favoritkinju u Riju, ali se sada presabiraju.

Sigurno je da će Ivanin skok od 6,94 metra iz Holandije biti duži u Brazilu, bar do 7,02 metra, koliki je državni i lični rekord Španovićeve.

– Drago mi je zbog evropskog zlata, ali sam nezadovoljna skokom. Znam da u nogama imam sedam metara i nadam se da ću taj rezultat izgurati u Riju. Spremam se za olimpijsku medalju, to je jedina koja mi nedostaje. Tamo planiram da skačem između 7,10 i 7,20 metara – poručila je Ivana.

Španovićeva ni suzu nije pustila dok je intonirana himna “Bože pravde” u Amsterdamu, ali je naknadno otkrila da je to bilo “strogo zabranjeno”.

– Suze čuvam, bože zdravlja, za Rio. Sve je podređeno tome. Posle nekoliko dana odmora krećemo u finalne pripreme, sve sam čuvala za Olimpijske igre, pa i emocije – poručila je Ivana.

Prvu medalju u Amsterdamu za Srbiju osvojio je Mihail Dudaš koji je bio treći u desetoboju. Njega nema na listama kladionica, ali je naš reprezentativac ispao iz žiže zbog dve sezone borbe sa povredama, pa i njega treba držati na oku u Riju. Sinoć je u finalu trebalo da se takmiče još Asmir Kolašinac u kugli i Amela Terzić u trci na 1.500 metara.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI