Osnovna škola “Aca Aleksić” u Aleksandrovcu NOVO NASILJE!

Novi slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je u Osnovnoj školi “Aca Aleksić” u Aleksandrovcu. Kako je rečeno, u porodici đaka prvaka A. S. (7), koji je 17. oktobra ove godine iz školskog kruga, posle nastave, izašao sa okrvavljenim kolenima i modricama, grupa starijih učenika, za koje se veruje da pohađaju treći razred u istoj školi, fizički i psihički je maltretirala njihovog sina
 

Direktor upoznat

Direktor OŠ “Aca Aleksić” i njeovi nadležni saradnici upoznati su sa ovim slučajem, nakon čega je aktiviran Tim za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u našoj ustanovi, koji postupa po važećem Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje – navodi se u odgovoru koje potpisuje diektor Mihajlo Milinčić. U dopisu, između ostalog, stoji da ova obrazovna ustanova nije u programu “Škole bez nasilja”.

Dečak posle pretrpljenog šok, ali verovatno i zbog straha, nije hteo da ispriča šta se dogodilo, svedoče u porodici Sušić.– Sin je sve vreme supruga i mene ubeđivao da se povredio tako što je pao, a to je ispričao i učiteljici, ali smo zahvaljujući roditeljima druge dece uspeli da saznamo da je u stvari bio žrtva nasilja i sve onda prijavili školi 26. oktobra – priča majka dečaka Snežana Sušić. – Primetili smo da menja ponašanje, da insistira da ga prtimo u školu, da ne želi da bude sam. Ima noćne more, jedva odlazi na nastavu, plaši se da bude sam...

Majka priča da su uspeli nekako da shvate šta se u stvari dogodilo i da je njeno dete napadnuto za vreme školskog odmora na sportskom terenu u dvorištu. Kako kaže, starija deca su ga ajpre okretala ukrug, a potom gurnula pa je udario u stub, a zatim su ga šutirali i pretili mu.
– Saznali smo i da je, pre izvesnog vremena, naš sin još jednom bio žrtva nasilja, odnosno da je bio pesničen u stomak – očajna je majka, dodajući da su deca potvrdila da njihov sin nije bio izazivač svega što ga je snašlo, te da do pravog objašnjenja nisu došli.
– Naša je želja, pre svea, da naše dete bude kao pre. A bio je veseo dečak, koji je i prema rečima njegove učiteljice bio potpuno socijalizovan u odeljenju. Nikada s njim nije bilo problema, niko nam se nije žalio – dodala je majka.
Šta se tačno dogodilo razmatraće i nadležne institucije, budući da su o svemu obavešteni i tužilaštvo, policija, Školska uprava Ministarstva prosvete čije je sedište u Kruševcu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI