ODLAZAK LEGENDARNOG HRVATSKOG KVIZOMANA Mirko Miočić preminuo u 61. godini života

 Vjerojatno najpoznatiji hrvatski kvizoman Mirko Miočić preminuo je u ponedjeljak u Općoj bolnici Zadar od posljedica teške kroničke bolesti, u 61. godini života.

Nažalost, Mirko je izgubio bitku s teškom bolešću…

Legendarni Mirko Miočić, jedan od najpoznatijih domaćih majstora u kvizovima znanja, u ‘Potjeru’ se uključio prije četiri godine, a posljednju je emisiju odradio početkom ove godine. Naime, u ožujku prošle godine završio je u bolnici u Zadru zbog komplikacija vezanih uz dijabetes zbog čega je dva puta operiran.

Natjecao se u gotovo svim TV kvizovima, a posebno će ostati zapamćen po kvizu ‘Tko želi biti milijunaš?’ koji je zbog njega mijenjao pravila. Naime, kao napozivaniji ‘jocker zovi’ samo u jednoj sezoni tog kviza bio je pozivan četrdeset i osam puta, od čega je četrdeset i pet puta znao točan odgovor. Kako bi to izbjegli, u kvizu su modificirali pravila pa je istog čovjeka bilo moguće zvati samo triput u sezoni prikazivanja. Jednom je prilikom i sam sjeo preko puta Tarika Filipovića i osvojio je 32.000 kuna.

– I ja to jako želim. Ali sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih od jeseni opet ući u ‘Potjeru’. Ali, o tom-potom. Dotad ću gledati kviz, pratiti natjecatelje i lovce, a posebno genijalnog Krešu Sučevića-Međerala, koji je u kviz ušao kao moja zamjena i sjajno se snašao. Baš sam neki dan Tariku rekao: ‘Da je Krešo bolji, ne bi valjalo jer ga nitko nikada ne bi mogao pobijediti’. A velika je čast pobijediti lovca, rekao je Mirko.

Miočić je bez konkurencije bio omiljeni kvizaš. Gledatelje nije fasciniralo samo njegovo nevjerojatno široko znanje, Miočić se otpočetka isticao svojom skromnošću i spremnošću da pomogne. Ljubitelji kvizova pamit će ga kao iznimno toplu osobu koja je uvijek bila spremna podijeliti svoje znanje, a da se pritom nikad prema onima slabijeg znanja nije odnosio svisoka.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI