ODBOR ZA SPOLJNE POSLOVE: ZARKO OBRADOVIC U SOKU

Izbor socijaliste Žarka Obradovića za predsednika skupštinskog Odbora za spoljne poslove pao u senku zbog svađe Marije Obradović (SNS) i Nataše Jovanović (SRS) Na sednici Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije danas je za predsednika izabran Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije (SPS) a za zamenika predsednika Aleksandra Đurović iz Srpske napredne stranke (SNS) koja je u prethodnom sazivu parlamenta bila predsednica.

Obradović je izabran sa 11 glasova za, uz tri uzdržana, dok je Đurovićeva izabrana sa 12 glasova za i uz dva uzdržana.

Na sednici je došlo i do manjeg incidenta, kada je članica SNS Marija Obradović burnije reagovala na izlaganje predstavnice Srpske radikalne stranke (SRS) Nataše Jovanović, koja se žalila da su konsultacije za predsednika i zamenike predsenika Odbora donošene “iza kulisa”.

“Vi da vodite spoljnu politiku? Ovde ste pozvani da glumite majmune i zabavljate narod. Samo pravite gluposti”, rekla je Obradović.

Nataša Jovanović je tada pozvala Obradovićevu da se upristoji.

“Ponašajte se tako u Kraljevu, predsedavajući smirite ovu neurotičnu spikerku sa kraljevačke televizije”, rekla je Jovanović.

Nakon toga, predsedavajući sednicom Milorad Mijatović iz Socijaldemokratske partije Srbije, smirio je situaciju i nastavio sednicu.

I ostali predstavnici opozicionih stranaka – Pokreta Dosta je bilo i Demokratske stranke Srbije rekli su da neće glasati jer nisu na vreme obavešteni o kandidatima za predsednika i zamenika predsednika, a nisu obavljene ni konsultacije.

Novoizabrani predsednik Žarko Obradović potom je zakazao novu sednicu za 12.00 sati.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI