ODBOJKASI OSVOJILI BRONZU

Odbojaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u meu za terće mesto bila bolja od selekcije Belgije – 3:2
 

Veliki uspeh izabranika selektora Nikole Grbića, kada se uzme u obzir da je dan ranije pretrpljen šokantan poraz od Nemačke u polufinalu.Srbija je odličo počela meč, igra u prvom setu je bila skoro savršena, a onda neko kao da je “sasekao” naše odbojkaše.Belgijanci su u naredna dva seta bili mnogo bolji rival i preokrenuli na 2:1. Usledio je četvrti set i velika borba igrača dva tima, koja je na kraju pripala Srbima. Greh bi bio ne pomenuti fantastičnog Dražena Luburića koji je najzaslužniji što se naša ekipa vratila u meč.U petom setu su “orlovi” stekli početnu prednosti, uspeli da je održe do kraja i dođu do bronze na EP. 

SRBIJA – BELGIJA 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12)

Hala: “Tauron arena”, Krakov. Sudija: Andrej Zenovič (Rusija).

SRBIJA: Okolić, Kovačević, Katić, Petrić, Škundrić, Stanković, Jovović, Buculjević, Atanasijević, Luburić, Majstorović (libero), Podraščanin , Rosić (libero), Lisinac.

BELGIJA: Van den Dris, Dero, Van Hitrum, Stuer (libero), Lekat, Klikenberg, Verhes, Van de Vurde, Van Vale, Ribens (libero), Dulst, Valkirs, Ruso, Van de Velde.

TOK MEČA

Peti set:

– Igra se poen za poen u drugom delu peog seta, a naši uspevaju da budu u prednosti – 13:12.– Međutim, sada serija našeg tima, i na promeni strana vodimo 8:6. Lurić i Lisinac su “pvukli” na očetku odlučujućeg seta i doneli Srbiji prednost od 3:0, pa je reagovao selektor belgije i zatražio tajm-aut. To je vratilo u život Belgijance, koji su došli do 4:4.

Četvrti set:

– Srbija je izjednačila, igraće se peti set – 25:22! Ne predaju se puleni Nikole Grbića, a prvi među njima je Dražen Luburić. Zapretili su Belgianci u finišu seta, ali je korektor Srbije “izbombardovao” rivala i najzaslužniji je za to što će se igrati peti set!– Dobro je! Srbija na drugom tehničkom tajm-autu ima prednost 16:14. Vodili su naši igrači 12:8, ali su se Belgijanci digli i izjednačili (14:14). Ipak, sa dva poena nai stižu do nove prednosti.– Bolje su Belgijanci ušli u set, poveli 4:1, ali je onda usledila serija poena naše ekipe i to sve na servis Luburića, koji je najzaslužniji za preokret i vođstvo od 8:6 na prvom tehničkom tajm-autu.

Treći set:

– Belgijanci su treći set dobili sa 25:19 i sata su na kora od osvajanja broznane medalje! Deluje da je “orlovima” potrebno čudo u ovim trenucim kako bi se izvukli iz prilično neprijatne situacije.– Ništa ne pomaže, ni tajm-aut, ni izmene, naši jednostavno nemaju rešenje e popuštaju Belgijanci, ali ni “orlovi” nikako da vrate igru iz prvg seta. Nikako naši ne uspevaju da vežu više od dva poena, tako da protivnik i na drugi tehnički tajm-aut odlazi sa solidnom zalihom – 12:16.– Igra iz drugog prenela se i u treći set. “Orlovi” mnogo greše i u napadu i na prijemu, a Belgijanci sve to kažnjavaju – 4:8. Selektor Grbić je na tajm-autu tražio od igrača da se “saberu” i naglasio daim je potrebno strpljenje jer će meč dugo trajati.

Drugi set:

– Vezali su čeiri poena Belgijanci posle drugog tehničkog tajm-auta i do kraja seta uspeli da zadrže prednost. Prijem je bio veliki problm našeg tima, kao i nekoliko servis grešeka u finišu seta – 22:25.– Prvi put u meču su Belgijanci poveli, imali su 10:9, 11:10 i 12:11, ali je potom naša selekcija ponovo podigla nivo igre i na drugi tehnički tajm-aut otišla sa dva poena prednosti – 16:14.– I srugi set su naši odbojkaši bolje otvorili, poveli 4:1, ali su potom Belgijanci zaigrali znano bolje, došli do izjednačenja 7:7, a onda je Luburić doneo poen kojim je Srbija sa prednošću otišla na tehnički tajm-aut – 8:7.

Prvi set Nemilosrdi su naši odbojkaši bili u prvom setu. U velikom stilu su završili prvi set i napravili pri korak ka broznanoj medalji – 25:17. Blistaju “orlovi” u prvm setu! Na drugi tehnički tajm-aut su otišli sa sedam poena prednosti – 16:9. Savršena igra izabranika Nikole Grbića, a za sada briljira Podraščanin, koji je podigao zid na mreži pored njega ništa ne može da prođe. Sjajan početak naših igrača, i za sada deluje da su se “podigli” posle šokantnog poraza od Nemačke u polufinalu. Odlična igra u polju, kako u odbrani tako  u napadu, donela je”orlovima” na prvom tehničkom tajm-autu prednost od četiri poena – 8:4.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI