OD SUTRA KISA , PAD TEMPARATIRE I SNEG NA PLANINAMA

Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje da će narednih dana doći do osetnog pada temperature, uz obilne padavine
 

U ponedeljak i utorak biće kišovito uz osetan pad temperature, za 10 do 12 stepeni.U ponedeljak ponegde na istoku i jugoistoku, biće oko 20 mm padavina, a u utorak obilnije, u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm (najveća verovatnoća u zapadnim i centralnikrajevima).Na planinama oko i iznad 1000 m nadmorske visine, padaće vlažan sneg i formiraće snežni pokrivač.U Srbiji će danas ujutro po kotlinama i dolinama ponegde biti kratkotrajne magle. Tokom dana preovladivaće sunčano i toplo.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće od 4 do 12 stepeni, najviša dnevna od 19 do 24 C.Krajem dana i u toku noći na severu  zapadu naoblačenje sa kišom, mestimično kratkotrajnim pljuskovima, uz skretanje vetra na severozapadni.U Beogradu će danas biti snčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 12 stepeni, najviša dnevna oko 22 stepena.Krajem dana očekuje se naoblačenje, koje će u toku noći usloviti povremeno kišu, vetar u skretanju na severozapadni.

Prema izgledima vremena do 29. oktobra, u ponedeljak će biti umereno i potpuno oblačno sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima, osetnim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.U utorak će biti oblačno, hladno i vetrovito, sa kišom, na planinama a vlaznim snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Očekuju se obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 mm, lokalno (uglavnom u centralnim i zapadnim rajevima) i preko 60 mm.U sredu slabljenje i postepeni prestanak padavina. Od četvrtka do kraja perioda promenljivo oblačno, uglavnom suvo, hladno, ponegde sa slabim prizemnim mražem. Dnevna temperatura krajem perioda u manjem porastu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI