OBAMA ODUVAO SANDERSA: Dobro je bilo, a sad odustani i PRIZNAJ DA TE JE HILARI RAZBILA!

OBAMA ODUVAO SANDERSA: Dobro je bilo, a sad odustani i PRIZNAJ DA TE JE HILARI RAZBILA!
Američki predsednik Barak Obama izrazio je nadu da će pretendent na nominaciju Demokratske stranke za predsednika SAD Berni Sanders u narednih par nedelja konačno priznati pobedu svoje protivnice Hilari Klinton, iako je obećao da će nastaviti da se bori do partijske konvencije zakazane za sledeći mesec


Obama je sinoć na snimanju emisije Džimija Felona “Večernji šou”, koja će danas biti emitovana na televiziji NBC, rekao da je Sandersova kandidatura u žestokoj demokratskoj kampanji bila pozitivna, prenosi AFP.

– Bilo je zdravo za Demokratsku stranku da ima tesne unutastranačke izbore – rekao je Obama, ocenivši da je Sanders uneo u demokratsku kampanju ogromnu energiju i nove ideje, te da je Hilari Klinton učinio boljim kandidatom.

– Nadam se da ćemo u narednih par nedelja postići jedinstvo – istakao je predsednik SAD dan pošto je Klintonova pobedila u četiri od šest unutrastranačkih izbora i proglasila se nespornim kandidatom Demokratske stranke na predsedničkim izborima koji će biti održani u novembru.

Sanders je, međutim, odbio da prizna poraz i poručio da će nastaviti da se bori za nominaciju. On će se danas sastati sa Obamom, a očekuje se da će ga predsednik tom prilikom pozvati da zvanično okonča svoju kampanju kako bi podeljena stranka mogla da se ujedini i fokusira energiju na borbu protiv republikanskog pretendenta na nominaciju za predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Obama je sinoć rekao i da će njegova glavna uloga u procesu predsedničke kampanje biti da podseti američki narod da je to “ozbiljan posao, a ne televizijski rijaliti šou”. Time je Obama aludirao na Trampovo učešće u jednom rijaliti šou programu, navodi Rojters.

Obama je pozvao Demokratsku stranku da se usredsredi na borbu protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa (Foto: Reuters= Obama je pozvao Demokratsku stranku da se usredsredi na borbu protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa (Foto: Reuters=

– Video sam kakve odluke se moraju doneti. I kakav posao se mora raditi. I imam puno poverenje da će američki narod napraviti dobar izbor ako ga podsetim šta je suština i kako neverovatno važna pitanja treba rešiti na ispravan način. Oni obično tako postupe – istakao je predsednik SAD.

Obama još nije zvanično podržao nijednog pretendenta na nominaciju, mada se u širokim krugovima veruje da su njegove simpatije na strani Hilari Klinton, njegove bivše državne sekretarke, koju je pobedio u trci za demokratsku nominaciju 2008, zaključuje francuska agencija.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI