NOVO RUSKO ORUŽJE: Nosači aviona i ratni brodovi postali besmisleni!

Rusija je navodno razvila novo elektronsko oružje koje može da potpuno onesposobi ratne brodove na kojima se upotrebi tako što će im ometati signale


Britanski Dejli njuz piše da ruska vojska uveliko ispituje oružje, a Moskva je navodno već instalirala ovo moćno oružje na svojim ratnim brodovima koji poslednjih dana plove uz obale NATO zemalja ili u Atlantiku vrše velike manevre. 

Dejli njuz tvrdi da je deo ruskih brodova sa ovom oružjem upućen i prema Severnoj Koreji kako bi pratili američku flotu koja se zaputila ka ovom delu naše planete.

Vojni stručnjaci tvrde da je novo oružje već isprobano na američkom razaraču Donald Kuk u Crnom Moru. Tada su, preneli su američki mediji, oficiri koji su bili na razaraču, ispričali koko je njihov brod tokom preleta ruskog suhoja bio potpuno slep i da je predstavljao laku metu za rusku vojsku.

– Ponos naše flote postao je naša sramota – poručili su oficiri sa Donalda Kuka.

Rusi su, navodno, napravili i uređaje koji neprijatelje onemogućavaju da ih vide. Tom tehnologijom već su opremljeni i avioni i tenkovi.

Britanski medij je sa svojim čitaocima podelio i video snimak koji pokazuje ruski lovac SU-27 kako na američkom razaraču koristi uređaj nazvan Kihbinji.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI