NOVO OTKRICE: ALEKSANDAR RODIC DUGUJE 450 MILIONA!!!

Medijski mafijaš, gazda reketaškog “Kurira” Aleksandar Rodić uhvaćen je u novoj pljački države, saznaje nas portal…
ALEKSANDAR RODIC

Poreski inspektori vrše kntrolu poslovanja Rodićevih firmi koje posluju u sastavu njegove “izdavačke imperije” i otkrili su da je u tri ćerke-firme oštetio državu za vie od 120 miliona dinara!Prethodno je, podsetimo, utvrđeno da je Rodić sa saradnicima u firmi “Kurir-info” utajio skoro 239 miliona dinara porza, a taj dug, trenutno, sa pripadajućim kamatama iznosi više od 320 miliona dinara! Gazda “Kurira” ima rok od 15 dana da plati ovaj dug, a ako to ne učini, kreće prinudna naplata!

Šta sve Rodić duguje državi

132.000.000 dinara
neplaćen PDV u firmi “Kurir-info” od 2013. do 2015.
107.000.000 dinara
neplaćen porez na dobit u firmi “Kurir-info” od 2010. do 2014.
63.716.062 dinara
obračunata kamata na poreski dug do 10. juna 2016.
oko 18.000.000 dinara
procenjen iznos kamate na poreski dug do juna 2017.
više od 120.000.000 dinara
poreska utaja u tri Rodićeve ćerke-firme, istraga u toku

Malo se preračunao

Ako se potvrde sumnje poreskih inspektora, Aleksandar Rodić će držai biti dužan skoro 450 miliona dinara, a moraće i krivično da odgovara zbog poreske pljačkeU pokušaju da zataška i izbegne poreske dugove, Rodić je 2014. i 2015, posle gaenja firme “Kurir-info”, osnovao čitav niz ćerki-firmi, na koje je prebacio imovinu i prihode. Verovatno je mislio da poreski inspektri neće češljati njihovo poslovanje i da će tako izbeći obaveze. Zabravio je, međutim, da po novom zakonu porez može da se naplti i od ćerki-firmi i pravnih sledbenika one firme koja je ostala dužna – objašnjava nas izvor, i dodaje će istraga o novoj Rodićevoj poreskoj pljački biti gotova u narednih desetak dana, kada treba očekivati da će i taj predmet biti proseđen Poreskoj policiji i tužilaštvu na dalje postupanje.Advokat i bivši šef beogradske plicije Marko Nicović kaže za Informer da je odavno poznato kako je porodica Rodi  Sada je Aleksandru Rodiću, očigledno, manevarki prostor sužen i, pored plaćanja poreza sa zateznim kamatama, preti mu i obija jer je utaja poreza krivično delo. Možda će pokšati da se vadi da nije znao za te poslove i da su to radili njegovi direktori i advokati bez njegovog znanja, ali tužilaštvo ima mehanize da tim ljudima ponudi ulogu zaštićenog svedoka, pa da se vidi da li je ipak Rodić bio nalogodavac vega toga – zaključuje Nicović.

Stvorio je monstruma

Na drugoj strani, Marko Matić iz mediske mreže “Antidot” izjavio je juče za TV Pink da u Srbiji potoji niz paramedija koji se ne bave novinarstom, nego kriminalom, a jedan od takvih je i Rodićev “Kurir”.List koji je nastao u vreme “Sablje” uspeo je da preaste u samostalnog igrača, u Frankenštajna i medijskog monstruma. U vreme Koštunice “Kurir” je povean sa tajkunskim krugovima i sve ovo vreme bavi se ucenama. Od 2010. do 2012. nastaje nova eapa i era napada na SNS. Za napade i reketiranje određenih ljudi i institucija “Kurir” je uspostavio sistem plćanja i postao instrument za buduće napade na Vladu Srbije – smatra Matić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI