NOVI ZAKON: ZA NELEGALNO ORUZJE GODINU DANA ZATVORA

Због повећања броја убистава, породицног насиља и других тешких кривичних дела извршених употребом недозвољеног ватреног оружја, као и благих казни које судови изричу, држава је реаговала пооштравањем казнене политике. Изменама и допунама Кривичног законика, које би требало да буду усвојене током јесењег заседања Скупштине Србије, биће повећан законски минимални казни затвора за производњу, држање и промет недозвољеног сам нелегалног оружја.


– До сада је био прописан минимум од шест месеци затвора за та кривична дела, а У нацрту измена и допуна Кривичног законика Предвиђено је да минимална казна затвора коју је југ може да изрекне буде годину дана – рекла је министарка правде Нела Кубуровић. Она је указала да је Министарство правде усвојило молбу МУП-а за пооштравање казни а обзиром на то да се у последње време повећао број тешких кривичних дела управо због употребе недозвољеног оружја.

– Овим изменама Кривични законик сме ускладили И са Законом о оружју и муницији, који је почео да се примењује у марту ове године – напоменула је Кубуровићева.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI