Novi nacin kradje: Pljackanje vozila pomocu ometaca!

Beogradskoj policiji nakon nekoliko dana potrage konačno su pali šaka lopovi koji su ojadili na desetine građana u velikim tržnim centrima u srpskoj prestonici.

Oni su imali specijalne ometače, kojima su onemogućavali vlasnike automobila da ih daljinski zaključaju, a da to nisu znali, a potom pelješili sve što su u njima nalazili!

– Grupa je ordinirala po garažama i parkinzima tržnih centara. Vrebali su vlasnike skupocenih automobila i specijalnim uređajima ih ometali u nameri da zaključaju svoje vozilo daljinskim ključem. Uređaji imaju domet oko 15 metara, pa su se trudili da čim vide da neko izlazi iz auta, priđu bliže i blokiraju centralnu bravu. Vozači su u zabludi da su zaključali svoje četvortočkaše odlazili u šoping, a lopovi kretali u akciju – priča sagovornik „Alo!” iz policije.

Lopovi ordinirali  po garažama  šoping molova

On objašnjava da su ometači poput telefonskih uređaja, a da su lopovi uvek radili u paru.
– Jedan od njih čuvao je stražu ukoliko se vlasnik naprasno vrati do vozila, a drugi je uzimao sve vredno što je nalazio. Lopovi su iz automobila uglavnom krali laptopove, naočare za sunce, odela, sportsku opremu i druge vredne stvari – dodaje naš sagovornik i navodi da je većina oštećenih bila u šoku kada su shvatili da su opljačkani.
– Ako je u nečemu sreća, to je što im automobili nisu oštećeni – dodaje on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI