NOVI HAOS U SAD! Pucnjava u Baltimoru, osmoro ranjeno, dete medju njima!

(VIDEO) NOVI HAOS U SAD! Pucnjava u Baltimoru, osmoro ranjeno, dete među njima!
U SAD se dogodila još jedna pucnjava, ovog puta u Baltimoru u subotu uveče, kada su tri naoružana napadača ranila osam osoba među kojima i trogodišnju devojčicu, na ulici u istočnom delu grada, saopštila je policija, dodavši da su osumnjičeni pobegli sa lica mesta, javlja danas AP

Očekuje se da će sve ranjene osobe preživeti jer nemaju povrede opasne po život, navela je policija.

Pucnjava se dogodila oko 20.30 sati po lokalnom vremenu, nakon što su se tri naoružana muškarca okupila u grupu dotrčavši iz različitih pravaca, rekao je komesar baltimorske policije Ken Dejvis na konferenciji za novinare.

Dejvis je naveo da je reč o planiranom aktu osvetničkog nasilja kao odgovor na pucnjavu do koje je došlo tokom vikenda početkom septembra, uoči Dana rada koji se u SAD obeležava prvog ponedeljka u septembru, kada je jedan muškarac ubijen hicima, a dve žene su ranjene, od kojih je jedna trudna.

Komesar nije objasnio kako su istražitelji utvrdili povezanost između dve pucnjave.

Dejvis je rekao da bi osobe koje su sinoć upucane mogle da prepoznaju napadače, ali da vlasti nisu odmah mogle da identifikuju osumnjičene te da i dalje tragaju za njima.

Prema njegovim rečima, pored trogodišnje devojčice, jedna od upucanih osoba je žena, a ostali su muškarci, pri čemu su svi odrasli starosti između 26 i 39 godina.

Pucnjava se dogodila samo jedan blok dalje od sajma na otvorenom koji je održan u subotu, ali policija navodi da napad nema veze sa sajmom.

Do najnovijeg incidenta u SAD došlo je samo dan nakon pucnjave u Berlingtonu u državi Vašington, gde je naoružani napadač pucao u tržnom centru usmrtivši pet osoba.

Pre manje od nedelju dana, jedan muškarac je nožem napao devetoro ljudi u tržnom centru u centralnoj Minesoti pre nego što je upucan i ubijen, a FBI istražuje taj napad kao potencijalni akt terorizma.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI