NOVAK PONOVO BLISTA

Vratio se stari Novak Đoković, koji je za samo 58 minuta igre isprašio zemljka i prijatelja Dušana Lajovića u prvom meču na mastrsu u Monte Karlu rezultatom 6:0, 6:1

 

Novaka Đokovića u narednom kolu čeka okršaj sa taletovanim hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem. Đokoviću je ovo prva pobeda nakon skoro tri meseca, od grend slema u Australiji, a reakcija nakon meča bez smnje je obradovala armiju navijača, rešen je Srbin ponovo da zagospodari “belim sportom”.

Rešen da prekine seriju poraza na mastersima Novak je izuzetno agresivno ušao u meč sa zemljakom. Odigrao je besprekorno 23 minuta koliko mu je bilo potrebno da povede sa 1:0 u meču. Sjajno ga jeslužio servis, konstantno je napadao, diktirao tempo, brzo je rešavao poene, dok ajoviću s druge strane ništa nije polazilo za rukom pa je izgubio set bez osvojenog poena. U drugom setu Novak je počeo da greši, a Lajović je pružio malo agresivniju igru, koja ipak nije bila dovoljna da parira raspoloženom zemljaku.

Imao je Dušan u drugom settu četiri brejk prilike, ali je Novak svaku spasao, u dva navrata oduzeo servis protivniku, kome je dozvolio samo jedan gm i nakon 58 minuta igre realizovao prvu meč loptu i slavio s 6:0, 6:1. Novak i Borna do sada su odigrali smo jedan zvanični meč – pre dve godine na mastersu u Madridu slavio je Đoković sa 6:2, 6:4.

TOK MEČA:


Kraj! Opet je Dušan imao  priliku da uzme servis Novaku, ali ništa od toga. Đoković dobija meč sa 6:0, 6:1.

Još jedan BREK Novaka koji pravi rutinski, Dušan ne pruža otpor kojim bi mogao da parira nekada prvom teniseru sveta.Sa nulom je Đoković oduzeo servis rivalu.Lajović je opet imao brejk loptu u petom gemu, poveo je 40:30 na servis Đokovića, koji je ipak pronašao rešenje za problem potvrdio brejk i poveo 4:1.BREJK! Napravio je Novak veliki korak ka pobedio. Prvo je prokocao Đoković 0:40, ali je dobio četvrtu šansu i nju je iskoristio – 3:1.

Imao je Lajović brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi! Stigla ga je kazna, Novak je počeo da izlazi i na mrežu da skraćuje poene, što mu za sada donos rezultat – 2:1.Nastavlja se u istom rimu i u drugom setu, Novak vodi 1:0. I evo ga prvi gem za Lajovića! Ovacije je dobio mlađi srpski teniser, koji je izjednačio na 1:1 u drugom setu.– Na tribinama je i Borna Ćorić, koji će u 2. kolu igrati sa pobednikom ovog duela.

Prvi set:

SET! Sa nulom, uz novi brejk, Novak Đoković je dobio prvi set – 6:0!Potvrđen je i drugi brejk, te posle samo 17 minuta igre Đoković vodi 5:0!

BREJK! Ide Novak do 4:0! Bekhend paralela funkcioniše savršeno, dok Lajoviću malo šta polazi za rukom. Imao je Dušan gem loptu, nije je iskoristio i stigla gaje kazna – 4:0.Potvrdio je Novak brejk, uz samo jedan izgubljen poen na svoj servis – 3:0. Da se ne zalećemo sa ocenama, ali Đoković deluje u ova tri gema neuporedivo olje nego na prethodna dva turnira…Dosta lko prvi gem pripao je Đokoviću – 1:0. BREJK! Novak je uzeo servis Dušanu i to bez neke velike neizvesnosti – 2:0.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI