NOVAK NE IGRA U PEKINGU! Djokovic zbog povrede odustao od odbrane titule!

NOVAK NE IGRA U PEKINGU! Đoković zbog povrede odustao od odbrane titule!
Najbolji teniser sveta Novak Đoković neeće braniti titulu na turniru u Pekingu zbog povrede lakta

Organizator je danas saopštio da se Đoković povukao sa takmičenja, koje je osvajao šest puta, zbog problema sa laktom.

Đoković je četiri puta uzastopno, a šest puta u poslednjih sedam godina, osvajao turnir u Pekingu, na kojem je trebalo da brani 500 bodova.

Njegovim izostankom ukazuje se velika šansa Endiju Mareju da opasno zapreti u borbi za prvo mesto na ATP listi do kraja godine. Trenutna razlika u ATP trci je 2.100 bodova, dok na rang listi Đoković ima 4.695 bodova više od Mareja.

– Jako sam razočaran što neću biti u prilici da se takmičim u Pekingu ove godine. Još se oporavljam od povrede lakta i savetovano mi je da ne igram dok se situacija ne poboljša. Nastaviću sa rehabilitacijom sa nadom da ću se vratiti turnirima što je pre moguće. “China Open” je jedan od meni omiljenih turnira gde sam ostvario mnogo uspeha i osvojio šest titula. Volim da igram pred divnom kineskom publikom i unapred se radujem povratku u Peking sledeće godine – izjavio je Novak u saopštenju.

Đoković je poručio da čini sve da spreman dočeka masters u Šangaju, koji počinje odmah po završetku turnira u Pekingu, na kojem bi trebalo da brani 1.000 bodova.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI