Novak Đokovic nije uspeo da odbrani titulu u Njujorku

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Njujorku, ali valja spomenutu da je najbolji teniser današnjice ozbiljno razmišljao da zbog povrede propusti poslednji gren-slem sezone. Razmišljao, a onda rešio da se pojavi i… Šta uradi, uradi.

Novak je na Flešingu stigao do samog kraja, šesti put u poslednjih sedam godina. No, tamo ga je čekao, 24. put u poslednjoj dekadi, Sten Vavrinka, koji, sada je jasno, apsolutno ne odgovara našem junaku. Novak je krvario, bukvalno, ali su ga, posle mnogo, mnogo godina nervi izdali što nije ni krio, a ni porekao posle poraza.

– Izgubio sam živce… Pogotovo i važnim momentima i mislim da je to bilo krucijalno za ishod – rekao je Novak, a onda je pokuša da nam bliže objasni:

– Nešto se dogodilo… Oni su me izdali! Iako imam iskustva i znam šta moram da radim… Ne znam… Možda je vrućina, ali i važnost meča uticila na mene. Sten je sada bio jači i bolji od mene, a meč se gubi i kada samo ti izgubiš mirnoću.

Ovo poslednje… E, to je za brigu ako se zna da iza sebe Đoković ima sva četiri gren-slema, više od 200 nedelja na vrhu ATP liste i da je, što ne reći, prvi teniser s više od 100 miliona dolara zarade od turnirskih nagrada.

– Vavrinka je bio hrabriji od mene. Igrao je agresivniji kada sam ja, deluje mi, čekao da vidim šta će se desiti – dodao je Novak.

– Očajna realizacija brejk poena. Očajna, ali nije prvi put da, ali ni poslednji da izgubim. Veliki meč. Nadam se da ću izvući pouka. Nadam se da ću brzo biti bolje i bolji. Ovo je, pretpostavljam, za nas sportiste, samo ciklus u životu – rekao je na kraju najbolji teniser sveta.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI