NOVAK DJOKOVIC: TEK CU DA POMETAM GRANICE!

Najbolji srpski tenser Novak Đoković poručio je da će još dugo igrati i da kraj kariere nije ni na vidiku
 

Novak je posle Vimldona saopštio da neće igrati do kraja sezone zbog povrede lakta. Mnogi smatraju da je ovo početak kraja našeg asa, ali Đoković poručuje da je kraj daleko.- Drago mi je što imam ovih šest meseci da mogu na neki način da organizujem svoj život, da postavim temelje i za svoju igru i za svoje telo i za svoj život u narednih ne znam koliko godina. Ja volim da kažem deset godina, pa videćmo koliko će sve to trajati u profesionalnom tenisu. Ja stvarno nemam nameru, niti mi je na vidiku kraj – rekao je Đoković u intervjuu za Sport klub i dodao:

Želim još da igram, da se dokazujem, sebi pa i drugima. Prosto da pomeram granice, da usavršavam sebe. Ja verujem da, koliko god da sm do sada postigao u tenisu, da ima još mnogo toga što mogu da postignem i usavršim. Vidim elemente igre u kojima vidim mnogo prostora za napredak. Možda drugi to ne vide, ali ja vidim, drago mi je da i moj tim to vidi, tako da ima prstora da se posvetimo analizi moje igre. Prvi put u životu da imam pet meseci kada mogu postepeno da podižem nivo i kondicije i igre i da se psihički spremim da kada uđem u novu sezonu nadam se budem na svom vrhuncu – istakao je srpski teniser.On je istakao i da iako ne igra i nije na terenu trenira kako bi bio u kondiciji kada ponovo uzme reket u ruke.

Trofeji su nagrada za napor

Đoković je u karijeri osvojio 68 trofeja, od toga 12 grend slem titula.
​- Ne znam tačan broj osvojenih trofeja. Vrlo rado ih čuvam, ne zato što želim da se hvalim drugima, nego zato što me podsećaju na žrtvu, na napor, na nešto što je postiguto trudom, voljom, enerijom i pre svega ljubavlju i strašću prema onome što radim. a mene je mnogo bitniji put do nagrade nego sama nagrada. Nagrada je šlag na tortu, ali stvaranje te torte, to je ono što mene najviše ispunjava. Priznanja su naravno uvek dobrodošla jer su ona na neki način poštovanje za uložene napore – zaključio je Novak.- Ja se trudim da budem u formi, tenis nažalost ne igram zbog lata koji i dalje povređen. Radim mnogo kondicije, radim svaki dan, trudim se da budem u formi. Već je prošlo dva meseca kako sam bez reketa, tako da mi je ovaj period dobro došao. Nedostaje mi takmičenje, ali ne do te mere da ne znam šta ću drugo da radim – poručio je naš as.

Đoković je istakao da ga trenutno ispunjavaju neke druge stvari.- Imam mnogo lepih stvari koje mi se trenutno dešavaju, najlepša je naravno što smo Jelena i ja pre dve nedelje drugi put postali roditelji, tako da sam najviše okupiran porodicomi. Imamo izuzetnu sreu, i Stefan i Tar su fantastični. Oboje se na kratko bude samo za mleko. Sada kada je Tara mala, ja sam u stvari najveća podrška Jeleni koja je najviše okupirana tim obavezama. Drugačije je. Stefan ima skoro tri godine, pa sada moramo da balansiramo, svi ljudi koji su roditelji barem dvoje dece znaju. Treniram, aktivan sam sa svojim roditeljskim dužnostima, srećan sam i ispunjen u životu – zaključio je Novak.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI