NOVAK DJOKOVIC PROSAO U TRECE KOLO MASTERSA U SANGAJU

Novak Djokovic je odlično počeo meč, odmah napravio brejk i poveo sa 3:0. Tu prednost je uspešno sačuvao do kraja prvog seta. U drugom delu Fonjini je pružio daleko snažniji otpor. Italijan je na brejk odgovorio ribrejkom, pretio Đokoviću da mu opet oduzme servis, ali je rezultatska ravnoteža potrajala do 3:3.

U sedmom gemu Srbin je napravio brejk, potvrdio ga i došao na korak od trijumfa, koji je obezbedio već u sledećem gemu – 6:3.

Najbolji teniser sveta brani u Šangaju titulu i 1.000 bodova za ATP listu, od čega će u velikoj meri zavisiti i da li će biti prvi na ATP listi na kraju 2016. godine.

Tok meča:

I KRAJ! Novak Đoković je novim brejkom dobio drugi set i meč – 6:3, 6:3

Još korak do pobede! Bez izgubljenog poena Đoković je povećao prednost na 5:3.

BREJK za Đokovića i to bez izgubljenog poena – 4:3! Mnogo puta danas je Fonjini pogađao vrh mreže, a da se loptica samo prevrne preko u Novakovo polje, ali je jedan takav poen stigao i senzacionalno osvojio srpski teniser.

Ne popušta Italijan! Došao je Novak do 30:30, a onda je Fonjini dobio dva naredna poena i gem – 3:2. Prvi poen u šestom gemu dobio je Fonjini, sve ostale Đoković – 3:3.

Prvi put u meču Fabio Fonjini dolazi u vođstvo – 2:1. Odlično se Italijan nosi sa Đokovićem posle ona početna tri gema, srpski as je morao dobro da se preznoji da bi izjednačio na 2:2.

Žestoka borba u prvom gemu drugog seta! Smenjivali su se teniseri u prednosti, da bi na kraju Fonjini dve lopte poslao u mrežu i poklonio Đokoviću početni BREJK prednosti – 1:0. A, onda je Novak uzvratio istom merom! Pogađao je mrežu, poslao lopte van terena i darivao Italijana BREJKOM izjednačenja – 1:1.

Prvi set:

SET! Malo se mučio Novak da završi gem, čak je Fonjini došao do brejk lopte, ali na kraju je Đoković uspeo da spreči komplikacije i dobije prvi set – 6:3.

Odlična igra Fonjinija, spasio se posle 0:30, dobio je sve ostale poene u gemu i smanjio na 5:3.

Italijan je dobio gem za 4:2, ali u njemu i gratis poen, pošto je servis završio debelo u autu, ali sudije nisu reagovale, već je glavni arbitar opomenuo Novaka da je zakasnio da traži čelindž! Izvukao se Novak u sedmom gemu, imao je Fonjini dve brejk lopte (15:40), ali je srpski as dodao gas i vezao četiri poena za vođstvo od 5:2.

Prekinuo je Fonjini seriju srpskog asa i smanjio na 3:1, ali je najlepši poen u gemu pripao Novaku, koji pokazuje da se uželeo igre. Brzo, lako, rutinski Đoković dobija svoj servis gem i povećava na 4:1. 

Za manje od 10 minuta igre Đoković je prešao pola puta do osvajanja prvog seta – 3:0 bez izgubljenog poena. Raduje i što je Novak ispalio jedan as i jedan viner, što znači da je servis ponovo na željenom nivou, da je povreda ramena zalečena.

Prvi servis gem pripao je Đokoviću – 1:0. I odmah BREJK! Snažno udara Novak i iz forhenda i iz bekenda, Fonjini je izgubio već svoj prvi servis gem – 2:0.

Djoković će u trećem kolu mastersa u Šangaju igrati protiv pobednika duela Grigor Dimitrov – Vasek Pospišil.

Novak Đoković smatra da su Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje među najboljim teniserima sveta i pored toga što se pojavljuju nova imena
Nadal i Federer nisu među prvih pet na ATP listi posle čak 13 godina, ali Novak smatra da su i pored lošijeg plasmana i dalje među najboljima na svetu.

Očekivano je što se pojavljuju nova imena u sportu, ali ne bih isključio Rodžera i Rafu i izbacio ih iz konteksta najboljih na svetu – rekao je Đoković u Šangaju.

Podseća Đoković da stiže nova generacija tenisa.

Sada je tu novi talas tenisera. Nik Kirijos i Borna Ćorić su mladi igrači koji su veoma motivisani da pokažu svetu da mogu da se takmiče na najvišem nivou – dodao je Đoković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI