Njujork Tajms vredjao NovakaDjokovica

Njujork Tajms u tekstu noviara Brajana Filipsa uvredljivim rečima opisao je ponašanje i igre srpskog tenisera Novaka Ðokovića u poslednjih godnu dana
 

Filips piše o padu Ðokovića sa pvog mesta na ATP listi i dešavanjima na sportskom i privatnom planu, odnosima sa saradnicima i medijima.
Ðokovića pratim više od 10 godia, ali nikad ga nisam upoznao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda zabrinuo i depresivno kao on. Gledajući Federera ili Nadala jasno je mišljenje o njima, za razliku od Ðokovića. Bio je klovn, imitirao igrače da bi zasmejao ljude, iritantan, glumio je povrede, bio moralisa, dijetalni guru, političar, gubitnik, genije, budala… – počinje tekst Filips za prestižni list.

On smatra da je Ðokovievo povlačenje u četvrtfinalu Vimbldona zbog povrede nova kontradiktornost, opisavši da “tako postaje veći od igrača koji su došli do same završnice”.
Nema ga nigde, uek je čudna žrtva zbog nečega. Istovremeno je uvek tu, kao kralj na bolovanju. Bio je dominantan, reom pobeđivao protivnike, osvojio sva četiri gren slema zaredom, ali posle toga je sve krenulo loše, baš od poraza od Kverija na Vimbldonu. Izgubio je prvo mesto, ispao na startu Olimpijskih igara, u četvrtfinalu Rolan Garosa…Izgledao je kao “lud”, sada je svojoj nervozi dodao vrstu divljeg pogleda, kao da j neispavan – tvrdi američki novinar.

On navodi da je Ðoković oduvek pazio da bude dobar momak, ali kada se rastao sa stručnim štabom, to je urađeno uz “međusoban dogoor”, činičan je bio Filips.
U saopštenju su svi naveli da su bili privilegovani što su radili sa Ðokovićem. Bizarno je da ništa nije bilo objašnjeno – navod se u tekstu i zaključuje:
Tabloidi furiozno spekulišu o stanju njegovog braka, prave se razne teorije. Mekinro je podigao prašinu kada je uporedio Ðoovića i Vudsa, ali Novakov je pad pažljiv i nejasan. Njegov brak, ako je problem, mene se ne tiče, što ne znači da mi nije fascnantno.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI