Nikola Selakovic ide na mesto ministra za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu

Dosadašnji ministar pravde Nikola Selaković najverovatnije će u novoj vladi zameniti Kori Udovički na mestu ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Visoki funkcioner SNS trebalo bi da postane i potpredsednik vlade što bi mu obezbeđivalo i dodatnu političku snagu za ozbiljne reforme koje čekajuu državni aparat.

Navodno, premijer Vučić je imao nameru  da u taj resor postavi vrlo pouzdanog čoveka iz redova politički najpoverljivijih saradnika, a Selaković potpuno ispunjava i te, ali i stručne kriterijume.

Odlazeća šefica Ministarstva uprave Kori Udovički izjavila je juče da će o svom eventualnom angažmanu u novoj vladi tek da razgovara sa mandatarem Vučićem.

– Nemam šta da lažem o tome da li ću biti u narednoj vladi. O tome ću razgovarati sa premijerom kad za to dođe vreme – rekla je Udovički novinarima.

Za “upražnjeno” mesto u Ministarstvu pravde za sada je najozbiljniji kandidat Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg suda u Beogradu, a u političkim kuloarima pominje se i Miloš Tomić, direktor Uprave carina, i nekadašnji funkcioner DSS.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI