NIKOLA KOJO: Nikome jos nemam snage da pricam o mom Mandi!

Nikola Kojo je svoj rediteljski prvenac “Stado” posvetio pokojnom prijatelju i kolegi Miloradu Mandiću


Glumac Nikola Kojo otkrio je da će njegov rediteljski debi “Stado” biti posvećen pokojnom kumu i prijatelju Miloradu Mandiću Mandi.

On priznaje da je veoma teško podneo njegov prerani odlazak i da ovim filmom želi da poruči svim glumcima da se više raduju životu, a manje brinu o finansijama.

– Teško mi je da pričam o Mandi. Nikome još nisam pričao o njemu otkad je umro. Nas dvojica smo bili ne samo prijatelji, već i kumovi. I dalje smo sve to, iako je on na nekom drugom mestu. Možda kroz ovaj film ljudi shvate šta znači živeti ovaj život, biti u glumi 24 sata dnevno, ne biti slobodan ni na ulici, nigde… Jurimo, radimo za račune i da nahranimo decu, a ne može tako da se živi. Nadam se da će neko početi malo više da ceni ovu profesiju – kaže Koja.

Radio sam sve i svašta kako bih platio račune, a u jednom trenutku sam shvatio da je to previše kompromisa
Nikola Kojo

On tvrdi da je “Stado”, film koji govori o životu glumaca iza kamera, svojevrstan omaž i drugim kolegama.

– Ovo je za Mandu, ali i Gagu Nikolića, Batu Živojinovića, Marinka Madžgalja. I ne samo njih. Ovo je poziv i živim glumcima da razmisle o svojim životima i da što pre nešto menjaju – priča novopečeni reditelj.

Nikola priznaje da je u poslu često pravio kompromise zarad novca.

– Radio sam sve i svašta kako bih platio račune. U jednom trenutku sam shvatio da je to postalo previše kompromisa. U poslednje vreme igrao sam u mnogo nekih sitkoma i to mi se smučilo. U životu moramo da počnemo da se radujemo, a ne samo da plaćamo račune – kaže legendarni glumac i dodaje:

Časno sam živeo, to kolege cene

Kojo je u satiričnoj komediji “Stado” uspeo da okupi zvezde poput Vesne Trivalić, Zorana Cvijanovića, Nikole Đurička, Nataše Ninković, Vojina Ćetkovića, Mire Banjac.
– Nije bilo teško okupiti ovako dobru ekipu. Svi su se odazvali i rekli da nije bitno šta igraju, samo da budu deo tima. To mi imponuje i kao čoveku, znači da sam časno živeo i da kod kolega imam kredita – smatra Nikola.

– Odlučio sam da radim samo velike stvari. Zbog toga u pozorištu glumim u grandioznom mjuziklu “Spamalot”. Zato želim i da snimim ovaj film, iza kog ću stajati svim srcem. Trebalo je da se prikupi mnogo novca, iako se snima samo u Beogradu. U filmu učestvuje preko 40 glumaca. Pokušavam da uradim nešto što će da ostane.

Zvezda filmova “Mi nismo anđeli” i “Lepa sela, lepo gore” priznaje da se raduje što će se prvi put okušati kao reditelj.

– Ne mislim da sam preambiciozan, jer se 37 godina bavim ovim poslom. Mnogi glumci žele da nadograde svoj rad, da se sve ono što su naučili i vidi u filmu, a ne da neko to izmasakrira. Režija je kompleksniji, teži posao od glumačkog. Ipak, do toga da ja režiram “Stado” došlo je slučajno. Goran Gajić, koji je trebalo da ga režira, dobio je nepristojnu ponudu u Americi. Moraće da ode tamo na dve sedmice, a mi ne možemo zbog ugovora da prekidamo snimanje – ističe Koja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI