NIKO NE ZNA GDE JE TELO SAMOUBICE PRALJKA!

Pet dana je prošlo od samoubistva Slobodana Praljka u Hagu, a i dalje nije poznato kada će njegovo telo biti vraćeno u Hrvatsku, piše Index

 

Oni podsećaju da je holandsko tužilaštvo u petak objavilo preliminarne rezultate obdukcije i da je u telu Slobodana Praljka pronađen cijanid.Međutim, kako navode, još uvek nije poznato kada će njegovo telo biti vraćeno u Hrvatsku, tj. da li mora da ostane u Holandiji do kraja istrage.HRT ističe da bi telo eventualno moglo za početak da bude vraćeno u bolnicu u kojoj je Praljak preminuo, ali to nije verovatno. U holandskom Institutu za fiziku, gde je obavljena obdukcija, kažu da nemaju ovlašćenja da daju informacije o slučaju, pa su hrvatske novinare uputili na Kancelariju javnog tužioca koji ne radi vikendom.

– Znamo da je Praljak izrazio želju da njegov ispraćaj bude intiman. Jedan od mogućih scenarija je da bi, poštujući njegovu volju – telo Slobodana Praljka moglo u Hrvatsku da bude prebačeno u tajnosti. Radi se o spekulaciji, ali da hrvatska ambasada već dva dana ne daje nove informacije – to je jedna od mogućnosti – javio je iz Haga HRT-ov reporter. Mediji su pre nekoliko dana objavili da postoji jedno starije pismo u kojem je Praljak još pre par godina tražio da se u slučaju njegove iznenadne smrti ne organizuje sahrana.

“Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju”, napisao je tada Praljak.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI