NICA: UHAPSENE 4 OSOBE, IS preuzela odgovornost za napad

Izvor iz policije kaže da su hapšenja izvršena u “bliskom okruženju” napadača, na dve različite lokacije u Nici.Francuska policija uhapsila je rano jutros u Nici četiri osobe u sklopu istrage napada u kojem je u četvrtak uveče, u vreme proslave Dana pada Bastilje, napadač kamionom pokosio ljude na promenadi u tom gradu. U krvavom napadu stradale su najmanje 84 osobe.

Izvor iz policije kaže da su hapšenja izvršena u “bliskom okruženju” napadača, na dve različite lokacije u Nici. Dopisnik agencije Rojters sa lica mesta je rekao da je oko 40 policajaca upalo u mali stan u ulici Ru Mioli gde je uhapšena jedna osoba.

Jedan od četvorice muškaraca je priveden u petak, a preostala trojica jutros, navode policijski izvori, prenosi AFP.

počast žrtvama u Turskoj

Supruga napadača, koja je od njega bila rastavljena, i dalje je pritvoru.

Francuske vlasti i dalje pokušavaju da utvrde da li je vozač kamiona, 31-godišnji Tunišanin, delovao sam ili je imao pomagače, kao i da li je bio povezan sa radikalnim islamom, preneo je Rojters.

U međuvremenu je Al Džazira prenela da je Islamska država preuzela odgovornost za napad.

Izvori navode da uhapšeni pripadaju “najbližem krugu” oko napadača, kao i da su hapšenja izvedena na dve različite lokacije u Nici.

Izveštač Rojtersa je video kako oko 40 pripadnika specijalne policije pretresaju jedan mali stan severno od centralne železničke stanice u Nici, tokom koje je uhapšena jedna osoba.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI