Nenad Ćulibrk i Dejan Pandurović stradali u padu aviona GALEB 4

TUGA! Ovo su piloti koji su stradali u TRAGEDIJI KOD ŠAPCA!
U današnjem udesu školsko-borbenog aviona “Super galeb G-4” stradala su dva pilota, potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Komande RV i PVO i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane


Dejan Pandurović (1978) iz Beograda bio je u braku i otac je dve ćerke, završio je Vojnu gimnaziju i Vazduhoplovnu vojnu akademiju.

Pandurović je već jednom izbegao smrt – u padu vojnog aviona 24. oktobra 2000. godine. Tada je bio kadet na obuci i leteo je sa majorom Asimom Pandžićem u naselju Rakića Kuće kod Podgorice, kada su Super Galebu G4 otkazali motori. Obojica su se uspešno katapultirali. Nažalost, Dejan nije izbegao zlu sudbinu 17 godina kasnije u Slatini kod Šapca.

Prilikom pada kod Podgorice, ostao mu je ožiljak, pa su mu kolege, u šali, dale nadimak “pandur skarfejs”. Dejan je uvek bio nasmejan i vedar, omiljen među pilotima.

Iza sebe je ostavio dve ćerkice i suprugu, a za samo 8 dana, 15. aprila bi proslavio 39. rođendan.

Facebook
DEJAN PANDUROVIĆ

Za obojicu kolege imaju samo reče hvale.

Nenad je bio divan čovek, obučavao je mlade pilote. Ranije je radio u Opitno-tehničkom centru. Radio je letačku obuku. Bio je veoma cenjen među pilotima i u vojsci – saznajemo od njegovih kolega.

Nenad Ćulibrk (1968.) je nastradao nedaleko od Šapca, grada u kojem je živeo. U septembru prošle godine udao je ćerku, bio je pred penzijom, ali jedan koban let ga je koštao života, a njegovu porodicu, kao i Dejanovu, zavio u crno.

Facebook
NENAD ĆULIBRK

Na licu mesta nalaze se i nadležni istražni sudija i javni tužilac. Istraga je u toku.

Školsko-borbeni avion „Super galeb G-4“, dvosed, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, srušio se danas oko 10.30 časova u rejonu sela Slatina, opština Ub, tokom izvođenja redovne letačke obuke.

Mesto nesreće nadleću vojni helikopteri, a novinarima i meštanima nije dovoljen pristup na kilometar od tog mesta.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI