Nemanja S. (17) zario nož u srce Ivanu Adamovu (16)

Nemanja S. (17) zario nož u srce Ivanu Adamovu (16) tokom unapred zakazane tuče kojom je trebalo da pokažu ko je snažniji

 

Nemanja S. (17) iz Pančeva ubio je u četvrtak uveče druga Ivana Adamova (16) zarivši mu nož u srce tokom unapred dogovorene tuče, kojom je trebalo da mu dokaže da je jači! Stravičan obračun odigrao se u blizini sportskog centra u Makedonskoj ulici, u pančevačkom naselju Nova Misa! Nemanja je posle napada pobegao, ali je sutradan, u petak, priveden.

Brzo iskrvario

U policiji kažu da je obračun dvojice mladića bio unapred dogovoren.

– Kobne večeri, Ivan Adamov je na mesto obračuna došao sa dvojicom drugara, dok je Nemanja S., koji stanuje u blizini, čekao u društvu trojice svojih prijatelja – objašnjava naš sagovornik.

Iako je na mestu obračuna bilo više mladića, sukobili su se samo Nemanja i Ivan.

Novak Đurović

– Prema izjavama očevidaca, Ivan je dva puta pesnicom udario Nemanju, koji je potom potegao nož skakavac i zario mu ga ispod levog pazuha. Kad su to videli, svi su se razbežali, a Ivan je ostao sam, teško ranjen, sa jednim drugom. Napravio je pedesetak koraka, misleći da će moći sam da se domogne bolnice, ali je pao i iskrvario – navode u policiji.Hitna pomoć i policija su pored Ivanovog tela zatekli samo jednog mladića, koji u prvom trenutku nije hteo da kaže šta se desilo. Na insistiranje policajaca, nešto kasnije je priznao ko je sve bio prisutan tokom obračuna, pa su ubrzo svi akteri ove tragedije privedeni.

– Kada je Nemanja doveden u stanicu, u početku nije hteo da kaže šta je uradio sa nožem. Čak je i slagao da ga je bacio u Tamiš, da bi nešto kasnije tvrdio da ga je bacio u jezero u blizini mesta gde se sve odigralo. Međutim, na kraju je ipak priznao gde je nož i policija ga je pronašla – kaže naš sagovornik.

Žrtva Ivan Adamov (16)

Prema njegovim rečima, najverovatniji povod za tuču je bio taj da se pokaže ko je od dvojice mladića jači, ali su pojedini svedoci ispričali i da su Nemanja i Ivan imali nekih novčanih neraščišćenih računa.– Odmah nakon ubistva, Pančevom se pronela priča da je Ivan dugovao Nemanji 1.000 dinara i da su se mesec dana preganjali oko tog novca. Međutim, suština njihovog sukoba je, po svemu sudeći, ipak bila u odmeravanju snaga – kazali su nam u policiji.

U porodičnom domu nastradalog dečaka, roditelji i mlađi brat su u petak primali saučešće brojnih rođaka.

Daniela Ristić, majka ubijenog Ivana, kaže da se sat vremena pre ubistva poslednji put čula sa sinom, koji joj je tada javio da se zadržao u školi.

– Poslala sam mu u 19.15 poruku, rekla sam mu da svrati u prodavnicu i kupi mi cigarete. Kada mi je odgovorio da je još u školi, pozvala sam ga da vidim zašto se zadržao. Rekla sam mu da krene kući odmah posle nastave. Tad smo se čuli poslednji put – priča očajna Daniela.

Nešto kasnije, oko 21 sat, došao joj je na vrata Ivanov drug i samo joj rekao da se nešto strašno dogodilo.

– Muž i ja smo otrčali do mesta gde je ležao naš sin… Bio je mrtav… Ubijen! Zašto ga je taj ubio? – pita se majka nesrećnog dečaka.

Ubica u pritvoru

I rođaci stradalog Ivana još ne mogu da veruju da je tako tragično završio.

– Ako su već zakazali tu tuču, zašto je onaj mladić poneo nož? To znači da je planirao da ubije Ivana! Ivan je bio jak. Radio je i redovno išao u teretanu. Voleo je da pokazuje tu snagu, tako je verovatno i došlo do tog obračuna. Ali to je trebalo da bude fer tuča, a taj monstrum je došao sa nožem – priča rođak.

Što se Nemanje tiče, on je nakon hapšenja u skraćenom postupku izveden na saslušanje pred sudiju za maloletnike, koji mu je odredio pritvor do 30 dana. Tereti se za krivično delo ubistvo.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI