NEMACKI TURISTI RAZOCARANI HRVATSKOM: Prestanite da nas pljackate

Ne jenjavaju reakcije na dvostruki cenovnik, za domaće i strane goste u Hrvatskoj.

Reč je o kafiću “Roki bar” u kome su strani turisti dva “kapućina” morali da plate čak 76 kuna ili 10 evra! Upravo je ta priča završila u javnosti, a vest su preneli i nemački mediji, što ne ide na ruku hrvatskom turizmu…

Putem mejla javili su se turisti iz Nemačke nezadovoljni dvostrukim cenovnikom iz Rovinja, kako bi poručili da upravo zbog toga neće da letuju u Hrvatskoj – Bernd Vegner iz Berlina odlučio je da letovanje u Hrvatskoj zameni onim na grčkim ostrvima.

Dubrovnik-Hrvatska

– Danas sam u nemačkim novinama pročitao da neki hrvatski restorani nude kafu po dva posebna cenovnika. Jedan za domaće, a drugi za strane goste, kao u nerazvijenim zemljama. Moja porodica je ovog vikenda odlučivala gde ćemo na letovanje. Imali smo dve mogućnosti – Hrvatska ili Grčka. Ali zbog ovog odlučili smo se za Grčku jer ne želimo da nas neko vara. Za sve države u Evropskoj uniji važi zakon koji kaže da je zabranjeno imati različite cene za lokalce i strance. Nadam se da će mnogo ljudi saznati za ovo i izbegavati Hrvatsku ubuduće dok se tome ne stane na kraj – pisao je ovaj ogorčeni nemački turista.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI