NELA KUBUROVIC : Efikasnije i bolje PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA!

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da će to ministarstvo nastaviti da radi na unapređenju efikasnosti pravosuđa i preduzimati brojne mere kako bi se pojačala borba protiv korupcije i kriminala

Ona je naglasila da će se nastaviti aktivnosti koje se odnose na realizaciju zacrtanih ciljeva iz poglavlja 23 pregovora sa EU.

– Zajedno sa prethodnim ministrom Nikolom Selakovićem radili smo uporno na sprovođenju svih aktivnosti vezanih za poglavlje 23. Više od 80 odsto aktivnosti već ispunili, a nadamo se da ćemo nastaviti istim tempom u planiranim rokovima sve uraditi što je zacrtano – rekla je Kuburović za RTS.

Naglašava da je čast biti u timu Aleksandra Vučicvha i da se nada da će uspeti da opravda poverenje, te i da je to velika odgovornost jer je brojni poslovi očekuju u četvorogodišnjem mandatu.

Govoreći o Zakonu o poreklu imovine ona je rekla da se nada da će do kraja godine biti usvojen , te da će u što skorije vreme biti na javnoj raspravi.

Borba protiv korupcije koju je premijer apostrofirao u ekspozeu podrazumeva, nastavlja nova ministarka, izmenu krivičnog zakonika, izmenu organizacionog zakona koji se tiče svih organa koji se uključeni, a planirano je i donošenje novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Govoreći o nasilju u porodici ona je rekla da se i u toj oblasti očekuju novine, te da će se raditi na boljoj kooordinaciji organa koji se bave ovim problemom, ali i na vođenje evidencije nasilnika.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI