NECENZURISANE LAZI: Istrazujemo kome i zasto smeta izlozba

LAŽOVI UHVAĆENI U LAŽI TRAŽE PRAVO JOŠ DA LAŽU! Istražujemo kome i zašto smeta izložba “Necenzurisane laži”!
SNS je u galeriji ‘Progres’ predstavio naslovnice, tekstove i karikature koje pokazuju ne samo da nema cenzure već i da je dozvoljena najgora kampanja protiv premijera Vučića… Kritičari izložbe, međutim, tvrde da je postavka fašistička!?


Izložba “Necenzurisane laži”, koju je Informativna služba SNS organizovala u beogradskoj galeriji “Progres”, na najbolji i najkonkretniji način razobličava famu o cenzuri i diktaturi u Srbiji!

Na jednom mestu skupljene naslovne strane, tekstovi, karikature i foto-montaže objavljene u protekle dve godine u štampi pokazuju ne samo da u Srbiji nema cenzure nego da je ovde na delu najprljavija kampanja protiv Aleksandra Vučića, SNS, Vlade i svakog ko se usudi da kaže lepu reč o državi.

Šta smeta?!

I umesto da se postide i bar oćute, kreatori medijskog haosa u Srbiji izložbu proglašavaju za “fašizam” i traže zabranu?! Krivo je, dakle, ogledalo? Kriv je onaj ko je čuo i video, a ne onaj ko je slagao?!

Kolika je panika zavladala među drugosrbijanskim lažovima, možda najbolje pokazuje to što je tzv. zaštitnik građana Saša Janković (u narodu poznatiji kao Sale Prangija) u ciničnoj Tviter objavi tražio da zabranu izložbe!

On izgleda veruje da je zaštitnik lažova, baš kao što samozvani novinari iz NUNS, NDNV i drugih šifrovanih udruženja s visine neupitnih autoriteta traže da se lažovima dozvoli da i dalje nekažnjeno lažu?!

A da pogledamo šta to tačno njima smeta u izložbi. Možda činjenica da su na jednom mestu pobrojane na stotine najcrnjih laži – od “Zapadne Tamnave”, preko afere “Podrum”, do najnovijih laža i paralaža? Možda fakat da je izloženo na desetine najodvratnijih karikatura i foto-montaža u kojima je Vučić prikazan i kao Hitler, a njegovi saradnici kao idioti i besni psi?!

Ovim povodom nisu su se oglašavali šefovi NUNS i NDNV Vukašin Obradović i Dinko Gruhonjić, baš kao ni Saša Janković. S druge strane, urednik BIRN Slobodan Georgiev kaže da izložba SNS može da nosi naziv “cenzurisane laži vlasti” jer Vučića najviše nervira smeh i drugačije mišljenje.

Izložba od medijske margine pravi mejnstrim i zato svi mi koji smo se pojavili na “izložbi srama” možemo da zahvalimo Vučiću i savetnicima. Teško bi nam iko drugi posvetio takvu pažnju… – kaže Georgiev.

Ni ‘c’ od cenzure

Maja Gojković, predsednica Skupštine, ističe da ne razume burne reakcije pojedinaca na izložbu.

Prikupljeni su članci, karikature i emisije u kojima su Vučić, njegova porodica i saradnici prikazani na najgori način. Nije tu bila kritika, već izmišljotine! Autori su to objavljivali svakog dana i ne razumem zašto besne. Volela bih da ti što polemišu vide izložbu i zaključe postoji li cenzura ili ne – naglašava Gojkovićeva.

Analitičar Dejan Vuk Stanković ukazuje da izložba pokazuje da u Srbiji nema cenzure.
Sadržaj tih kritika je vrlo radikalan, često ispod granice pristojnosti. Reakcija kritičara izložbe je očekivana i prenaglašena. Čudno je to što su ljuti na one koji su ih samo podsetili na objave. A primedba da su na izložbi zastupljene novine s malim tiražima nema veze sa cenzurom i medijskom diktaturom – zaključuje Stanković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI