Nebojša Stojković zvani Stojke kriticno nakon pucnjave u Barseloni

Vođa “Rakovičkog klana” Nebojša Stojković zvani Stojke naazi se u kritičnom stanju posle pucnjave u pondeljak uveče u Barseloni

 

Bivši vođa “rakovičkog klana” Neojša Stojković (49) pronađen na ulici sa amputiranim prstima na ruci i sa četiri metka u telu
Bivši vođa “rakovičkog klana” Nebojša Stojković Stojke (49), koji je u ponedeljak uveče izrešetan u Barseloni, najpre je mučen pa tek onda upucan sa četiri metka u glavu i grudi! Njeu su, kako je juče objavio španski list “Lavangardija”, napadači prethodno odsekli dva prsta na ruci, pucali u njega i ostavili ga na ulici!

On je bio pretučen, a dva prsta su mu bila odsečena. Osim toga, taj muškarac je bio i ranjen sa četiri hica, španska “Lavangardija”

Zapomagao od bolova

Stojković je, kako navodi list, urlikao od bolova kada ga je teško ranjenog pronašao jedan od stanara naselja Poblenou, koji je i pozvao policiju.– Ranjenog muškarca zatkli smo oko 21.00 sati na uglu ulica Provencals i Taulet, još uvek u svesnom stanju, iako je bilo očigledno da se radi o izuzetno teškim povredama. On je bio pretučen, a dva prsta su mu bila odsečena. Osim toga, taj muškarac je bio i ranjen sa četiri hica – prenosi “Lavangardija”.

Kako su saopštili u španskoj policiji, iako Stojković nije imao nikakva dokumenta kod sebe, on je uspeo da kaže da je državljanin Srbije.– Pored njega je pronađen i pišolj, kalibra devet milimetara. Šta je motiv ovako brutalnog napada, za sada može samo da se spekuliše. Verujemo da je u pitanju obračun suprotstavljenih kriminalnih grupa i da je Stojković mučen jer je odbio da oda neku tajnu ili poverljivu informaciju – rekli su španski istražitelji.

Prema rečima Informerovog izvora bliskog istrazi, srpska policija će se uključiti u rešavanje Stojkovićevog ranjavanja.

Vujovićeva: Moj kum je rodoljub!

Stojkovićeva kuma Biljana Vujović, estradni tekstopisac, prozvala je medije zbog jednostranog etiketiranja čoveka, za kog ona tvrdi da je veliki patriota kao pripadnik Arkanovih “tigrova”.
– Dragi moji novinari, sledeći pu kad napišete da je izrešetan kriminalac, dodajte, majku mu, i rodoljub, i ratnik, i vojnik, i borac za našu otadžbinu! Imajte na umu da se mnogi od vas možda ne bi ni rodili da nije bilo ljudi poput tog “kriminalca”… Život je borba, kume, a ti si borac… Nema ne mogu, samo hoću i moram! – napisala je Vujovićeva na svojoj Fejsbuk stranici.

– Svakako da će naš savet španskim kolegama biti da, osim Stojkovićeve upletenosti u razna krivična dela koja je počinio u Španiji, obrate pažnju i na još dv pravca u istrazi. Prvi je da ga je moguće sustigla krvna osveta zbog ubistava Miroslava Sekulića Sekule 2001. godine i Veselina Veska Božovića 2002. godine. Dok bi drugi smer mogao biti Stojkovićeva upletenost u kriminalne poslove sa crnogorskim klanovima i Lukom Bojovićem, čiji je Stojke dugogodišnji saradnik – naveo je naš sagovornik.Podsetimo, Stojković se dovodio u vezu sa vođom barske kriminalne grupe Ljubom Bigovićem, sa čijom sestrom je bio u braku, kao i sa Lukom Bojovićem i njegovim najbližim saradnikom u Crnoj Gori Filipom Koraćem.

Droga ili privatna poseta

Inače, Bojović je uhapšen početkom 2012. u Valensiji, a dve godine kasnije je osuđen na 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja. Spekulisalo se a mu je u Španiji bila glavna baza za šverc droge iz Južne Amerike i da je taj posao, po njegovom hapšenju, preuzeo neko od poverenja. Nije isključeno da se upravo Stojković našao u tim krugovima.S druge strane, Stojketa za Barselonu vezuju i privatni razlozi, s obzirom da mu tamo živi ćerka koju je dobio iz drugog braka i za koju je jako vezan. S prvom suprugom ima dvojicusinova. Poslednjih godina se nije eksponirao ni u kakvim incidentima. Navodno je novac ulagao u legalne građevinske poslove.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI