NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Pomoćna policija uvedena 2005. godine, prethodne vlasti neka objasne čemu ona služi!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da institut pomoćne policije postoji od 2005. godine, i da je ključno pitanje prethodnim vlastima zašto su uvodili taj institut i čemu on služi
 

– Nijednog pomoćnog policajca nismo angažovali nikada niti je u planu da bude angažovanja- rekao je Stefanović za televiziju Prva.

Prema njegovim rečima, postavlja se pitanje zašto se neko bavi lažima i izmišljotinama “i zašto ovu temu prikazuje kao produkt ove vlade”.

On je dodao da oni koji postavljaju sada ovo pitanje ne žele da ga postave svojim premijerima i predsednicima, prenela je televizija B92. Stefanović je naveo i da “ova vlast nije angažovala nijednog pomoćnog policajca, ni sada, ni pre godinu, dve ili tri”.

Prema njegovim rečima, očigledno je da se to postavlja kao tema da bi se kreirala negativna atmosfera u društvu i da bi se prikazalo kao atmosfera devedesetih godina prošlog veka, “pošto oni i dalje žive u devedesetima”.

– Kad nemaju obrazovanja i znanja, onda to rade, dok se Vučić i Vlada Srbije bore za nova radna mesta, za nove fabrike, oni se bave time kako da obezbede neku novu laž svakog dana- zaključio je Stefanović.

Uredba Vlade Srbije, na osnovu koje se formira Pomoćna policija, stupila je na snagu, a to su danas osudile pojedine opozicione stranke koje smatraju da se time pravi “partijska policija”.

Pomoćnu policiju će činiti osobe koje nisu u radnom odnosu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da bi obavljali policijske poslove, navodi se u uredbi vlade, koju prenosi Insajder.net.

Demokratska stranka, Pokret Dosta je bilo, Dveri i Liga socijaldemokrata Vojvodine u odvojenim saopštenjima oštro su kritikovali odluku vlade uz ocenu da se radi o stvaranju partijske policije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI