NEBOJSA KRSTIC PORUCIO OPOZICIJI KOJA SE PODSMEVA ATENTATU : DA LI VAS JE STRAH? I MENE JE!

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić u autorskom tekstu u Blicu podseća na izjave ondašnje “elite” u Srbiji uoči ubistva premijera Zorana Đinđića, poredeći ih sa izjavama sadašnje “elite” koja se danas podsmeva pokušaju atentata na premijera Aleksandra Vučića u Jajincima. Krstićev tekst prenosimo u celosti:

“Opet, zamislite da to nije atentat, nego zakon verovatnoće. Šta ako svako ko ima kola, i šta ako svaka kola na drumu koja mogu da se trkaju sa Đinđićevim ‘audijem’, u stvari, pripadaju Surčinskom klanu. Onda je čudo da do sada s premijerom nisu imala blizak susret, naročito jer ih on nešto mnogo ne izbegava. Sve skupa, mlađani Đinđić nije gadljiv čovek. Eto, na primer, nije povredio Ahilovu petu igrajući fudbal s lekarima, profesorima i sudijama, nego sa opasnim momcima iz specijalnih antiterorističkih jedinica. Valjda su mu oni i pozajmili onu crnu čarapu za na glavu, kako se ono zove – fantomka, koju je stavio na svoj gips. Juče je premijer bio u Banjaluci, nije igrao šah s Mladićem, sekao je tamo neku vrpcu, a sećam se, kao juče da je bilo, kako je Đinđić, za vreme sankcija Srbije Republici Srpskoj stajao na mostu preko Drine i govorio: ‘Drina je kičma srpskog naroda’. Naravno, pitanje je da li bi taj čovek, na primer, prošao lustraciju”.
Svetlana Lukić, “Peščanik”, 21. 2. 2003.

“Taj Đinđić je ne pre tako mnogo godina dopuštao sebi da zastupa neke sasvim drugačije koncepte, da ne spominjem famoznog vola na Palama, on je, znači, čovek pragmatičan preko mere podnošljivosti”.
Teofil Pančić, “Peščanik”, 27. 3. 2002.

Da li u ovim citatima vidite sličnost sa onim što “elita” govori danas?

Nebojša Krstić

“Đinđić je okupirao svu izvršnu vlast u Srbiji, vi ga s pravom ne volite, on laže, petlja s kriminalcima, hajdemo na izbore da stvari dovedemo u sklad sa vašom voljom. Dobro, možda ne s ovakvim rečnikom, ali da to se izgovori i da se pokaže, bio bi to predsednik koga valja poštovati”. Svetlana Lukić, 21. 11. 2001.

“U stvari, treba da vam čestitam Novu godinu, ali ne smem, pošto se sećam kako nam je čestitao Novu godinu i predsednik i premijer, preseli su, prilično. Đinđić se nije potrudio ni dva minuta da razmisli o tome šta će reći, nego onako, kao da smo maloumni, stalno ponavlja – naša tranzicija najbrža, najlepša, najbolja, i to kaže MMF, i to kaže Svetska banka, i to kaže Evropska banka za obnovu i razvoj, sve držim pod kontrolom, samo nemoj da mi smetate”.
Svetlana Lukić, 2. 1. 2002.

“Đorđe Vukadinović smatra da uopšte nismo imali šanse ni prilike zato što nam je predsednik Vlade Zoran Đinđić. Čuli ste, uostalom, u ovoj emisiji, on smatra njega veoma opasnim čovekom. On je svoj prilog u časopisu “Prizma” nazvao “Godina palih maski”, čitaj pala je maska Zoranu Đinđiću, pokazao se šta jeste, a on je u stvari jedan autoritarac”.
Svetlana Lukić, 2. 1. 2002.

“Ja bih strašno voleo kada bi se pojavio jedan čovek koji ima neki format, koji bi mogao da se suprotstavi Đinđiću. Njegovo ime i prezime ne znamo u ovom trenutku, nije to neko ko bi iz ovih redova mogao da vaskrsne kao častan, pametan čovek, koji može da lupi rukom o sto i kaže: ‘Dosta, čoveče, ovakvog života, daj da probamo da malo mislimo o ljudima!’ Tako da nam ostaje da živimo sa, ako vi kažete da je to Vlada Đinđića ili kako li bi već to mogli da krstimo, neka oligarhija tih nekih tehnokrata, finansijskih mahera… svi govore isto, to je već smešno kako epigoni imitiraju svoje uzore, govore kao Đinđić. Čak i po načinu oblačenja, čak i po načinu kako se šišaju, oni su fizički prepoznatljivi. Kako su debeovci nekada nosili crne mantile, tako i ovi nose neke Pjer Karden kombinacije. Nema među njima individualnosti uopšte. Po modelima automobila i po tome sa koliko pratnje ulaze da se kupaju u bazenu, možete utvrditi koja je to vrsta ljudi”.
Goran Marković, 14. 2. 2003.

Da li u ovim citatima vidite sličnost sa onim što “elita” govori danas? Da li vas je strah? I mene je.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, Nova PR

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI