NAREDJENO: UNISTAVAJU SE DOKAZI MASAKRA U NICI!

UNIŠTAVAJU SE DOKAZI MASAKRA U NICI! Policija naredila brisanje svih snimaka sa nadzornih kamera!
Anti-teroristička jedinica francuske policije naložila je vlastima u Nici da obrišu sve snimke napada kamionom na Dan pada Bastilje

List Figaro je došao u posed dokumenta u kome se uz pretnju krivičnom odgovornošću gradskim vlastima nalaže da “potpuno obrišu gotovo 24 časa snimaka” sa kamera koje pokrivaju promenadu na kojoj je život izgubilo više od 80 ljudi u terorističkom napadu kamionom.

Obrišite sve snimke nastale između 14. jula u 22.30 časova i 15. jula u 18 časova – navodi se u dokumentu koji precizira na kojih šest kamera bi trebalo obratiti posebnu pažnju.

Takođe, dodaje se da bi gradske vlasti trebalo da uklone sve snimke sa bilo koje kamere nad kojom imaju kontrolu, a koja je “mogla da snimi deo zločina”.

Ovo je prvi put da nam neko traži da uništimo dokaze. Centar za video nadzor i grad bi mogli da budu tuženi zbog ovoga, a naši službenici nemaju ingerencije da rade ovakve stvari – rekli su za Figaro izvori iz gradske vlasti.

Policija je nakon napada zatražila 30.000 sati materijala sa kamera. Tužilaštvo je potvrdilo da je zahtev za brisanje poslat, a kao razlog je navedeno “sprečavanje nekontrolisane distribucije snimaka napada”.

Podignute optužnice protiv petoro osumnjičenih za napad u Nici!

Od hiljadu kamera u gradu, njih 140 ima snimke koji su od interesa za istragu – navelo je francusko tužilaštvo.

Kako se navodi, policija je navodno već uskladištila sve snimke u svojoj arhivi.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI