NAPAD U MINHENU NEMA VEZE SA ISIS: NAPADAC MENTALNO POREMECEN

Minhenska policija saopštila je da je u pucnjavi u tržnom centru poginulo 10 ljudi, a 27 ranjeno, kao i da napadač nije povezan sa Islamskom državom.

Napadač je bio naoružan pištoljem “glok”, devet milimetara, i imao je 300 metaka u rancu. Prema rečima šefa minhenske policije, napadač je rođen i odrastao u Minhenu. On je takođe naveo da napad “apsolutno” nije povezan sa pitanjem izbeglica. Istražitelji smatraju da je napadač bio mentalno poremećen, da je bio podvrgnut psihijatrijskom lečenju i lečio se od depresije. Policija je takođe saopštila da nema indicija da postoji još neki napadač. Kancelarija bavarskog tužioca saopštila je da napadač nije imao kriminalni dosije i da policiji nije bio poznat.

Napadač koji je usmrtio najmanje devet osoba u Minhenu identifikovan je kao osamnestogodišnji David S.
Veruje se da je živeo sa roditeljima u četvrti Maksvoštand u Minhenu, a policija pretražuje njegov stan. Među devet žrtava nalaze se tri žene i šest muškaraca. Osam žrtava imalo je između 14 i 21 godine, a jedna žena je imala 45. Trenutno se u bolnicama nalazi 16 povređenih, od kojih su dve osobe u teškom stanju. Neki od poznanika napadača rekli su za medije da je David bio vema dobar i na namaju ništa loše za njega da kažu. Policija u Minhenu zamolila je sve koji poseduju bilo kakve snimke ili fotografije da dostave iste u potrazi za novim dokazima.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI