NAPAD NA SINISU MALOG: U soku sam, jedno je drugacije misljenje, a drugo napad!

(VIDEO) “PATKARI” FIZIČKI NASRNULI NA SINIŠU MALOG: U šoku sam, jedno je drugačije mišljenje, a drugo napad!
Pristalice Inicijative “Ne davimo Beograd” i građani koji su se jutros okupili na poziv inicijative pred Skupštinom grada nasrnuli su na gradonačelnika Sinišu Malog u trenutku kada je dolazio na sednicu gradskog parlamenta, a jedan od njih ga je gađao neidentifikovanim predmetom

Dok su gradonačelnik i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević ulazili u zgradu nastao je metež, okupljeni su zviždali i uzvikivali “lopovi, lopovi”…

Jedan deo okupljenih je nasrnuo na Malog, ali je obezbeđenje sprečilo direktan fizički kontakt.

Jedan od građana gađao je gradonačelnika nepoznatim predmetom.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je u šoku zbog nasrtaja pristalica inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” na njega, odbornike i policiju i izrazio zabrinutost za bezbednost svoje porodice.

– Ovo nije prava slika Beograda, niti prava slika tih mladih ljudi. Ako me neko napadne kada ulazim u skupštinu grada, kada pokušava da me udari i povredi, da li to znači da će sledeći put da povredi moju decu, zato što ima drugačije mišljenje – upitao je Mali.

On je dodao da je pripadnike inicijative pozvao na razgovor, jer, kako je kazao, ulica nije mesto za to i istakao da “poštuje drugačije mišljenje i njihovu želju da mirnim demokratskim protestom izraze svoje mišljenje”.

– Ovi ljudi se bore protiv Beograda na vodi. Njima se taj projekat ne dopada i mi prihvatamo to, ali taj projekat menja Beograd i Srbiju i mi se borimo za svako radno mesto – naglasio je Mali i dodao da će tako biti dok on bude vodio grad.

Kako je rekao, najviše čudi da “gospoda ima vremena da protestuje u radno vreme u sred ponedeljka”.

Tanjug

Mali je danas došao u Skupštinu grada da bi razgovarao sa izvođačima radova “Beograda na vodi”, a u vezi sa jednom od tačaka današnje sednice gradskog parlamenta.

Građani okupljeni u inicijativu “Ne davimo Beograd” okupili su se jutros ispred zgrade gradske skupštine gde su, kako kažu, došli da uruče “otkaz” gradonačelniku Beograda Siniši Malom i predsedniku gradske skupštine Nikoli Nikodijeviću.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI