Najviši funkcioneri ID opljačkali blagajnu i pobegli, džihadisti krenuli u poteru!

Iračka televizija Al Sumaria objavila je da su pripadnici Islamske države krenuli u potragu za petoricom svojih istaknutih članova. Ukrali su, kako prenose tamošnji mediji, nekoliko miliona dolara i beže prema teritoriji pod nadzorom sirijskih vlasti

Među njima je funkcioner zadužen za državnu blagajnu Abu al-Bara al-Qahtani, a milioni su nestali upravo iz državne riznice. Ako ih džihadisti uhvati, biće odmah pogubljeni.

Specijalne iračke snage su ponovo u subotu krenule u napad u istočnom delu Mosula, dan nakon prvog pokušaja protiv džihadista u njihovom poslednjem uporištu u Iraku.

Na drugom frontu na jugu Mosula, vojska i savezna policija pokrenuli su napad na jedan od posljednjih važnih položaja koji je još uvek u rukama Islamske država ( IS) u okolini drugog po veličini grada u Iraku, gde polako napreduju.

Još nema masovnog pokreta više od milion civila blokiranih u Mosulu, ali broj raseljenih koji beže od sukoba i dalje raste od kada je 17. oktobra počela ofanziva iračkih snaga.

Portparol elitnih protivterorističkih jedinica CTS je rekao da njihove snage učestvuju u žestokim borbama u istočnim četvrtima Mosula i da se vodi borba za svaku kuću.

U petak su jedinice CTS pokušale da upadnu u istočni deo Mosula, ali su ih džihadisti odbili neprekidnom vatrom. Žestoki otpor džihadista je usporio napredovanje elitnih snaga.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI