Najnoviji detalji posle hapšenja vojvođanske kriminalne grupe

HAPŠENjEM jedanaestočlane kriminalne grupe u Vojvodini rasvetljena su mnoga krivična dela počinjena na tlu severne pokrajine, posebno ubistva i pokušaji likividacije u Subotici i Novom Sadu. U mafijaškim obračunima u ova dva grada, ispostavilo se, prolivala se i krv zaraćenih klanova iz bivših jugoslovenskih republika.

Pet meseci posle ranjavanja u Novom Sadu crnogorskog državljanina Slobodana Kašćelana (53) iz Kotora i Vladimira Vukčevića (40) iz Herceg Novog, policija je, kako je izjavio ministar policije Nebojša Stefanović, zbog toga podnela krivičnu prijavu protiv Saše Vidovića (34) iz Bijeljine koji se trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srpskoj, zbog sumnje da je umešan u ubistvo.

U dvojicu državljana Crne Gore pucano je 26. juna uveče dok su se nalazili u crnom “audiju A6”. Nešto posle 21 sat, u automobil kojim je upravljao Kašćelan, a Vukčević bio saputnik, pucao je jedan od dvojice napadača na motoru.

Kašćelan, koji je označen kao šef “kavačkog” klana i njegov telohranitelj su tog dana bili u dva novosadska lokala, a izvršiocima je, verovatno, bilo javljeno kretanje njihovog “audija” po Novom Sadu.

Prema podacima novosadske policije, Kašćelan se najverovatnije nalazio u Novom Sadu kako bi se sklonio od crnogorske policije, kao i od drugih crnogorskih klanova, posle brojnih obračuna na primorju, ali i od istraga koje se vode.

Subotičanin Alen Kurina se u velikoj akciji policije u Vojvodini među prvima našao iza rešetaka. Osumnjičen je i da je u svojoj kući skrivao Novosađanina Vojislava Šarčevića (22), zvanog Anestezija, osumnjičenog za ubistvo Mirka Milićevića (42) zvanog Hajčar, sina rođene sestre vladike Irineja Bulovića. On je ubijen 1. jula dok je vozio motor, a egzekutor je takođe bio na motociklu.

I Kurina se, naime, dovodio u vezu sa ubistvom Hajčara, i bio je među 11 uhapšenih zbog ovog zločina, ali je posle nešto manje od mesec dana pušten.

ISTA SUDBINA DVA VILOTIJEVIĆA

KURINA je oktobra 2015. godine preživeo pucnjavu na subotičkoj periferiji na području Aleksandrovih salaša, a njegov prijatelj Novosađanin Filip Vilotijević (28) je ubijen. U beli BMV, vlasništvo Kurine, ispaljen je rafal, a pretpostavka je da je on bio meta napadača, ali da zbog mrklog mraka na “avanturističkoj stazi” kako zovu taj deo atarskog puta koji vodi do Palićkog jezera, nisu uočili da je za volanom Vilotijević, sin Kićuna Vilotijevića, ubijenog jula 1999. godine u klasičnoj sačekuši ispred kafića “Kaskada” u Novom Sadu.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI