MOSKVA ZNA SVE O “ŽUTOJ PATKI”: Antivladini protesti u Beogradu finansirani su iz inostranstva!

Protesti zbog slučaja Savamala u Beogradu i medijski izveštaji o tome da su na ulici bile i pojedine američke diplomate, tema su i u Kremlju. Na redovnom nedeljnom brifingu ruskog ministarstva spoljnih poslova, portparolka Marija Zaharova je sa Krima poručila da je “Rusija notirala takve izveštaje”


– Primili smo k znanju izveštaje srpskih medija o učešću američkih diplomata u anti-vladinim protestima u Beogradu. Različite NVO finansirane iz inostranstva organizuju takve proteste u Beogradu – rekla je Zaharova.

Kako je navela, “učešće diplomata SAD” bi moglo da znači da srpski aktivisti “nemaju poverenje svojih sponzora”.

– Očigledno, drsko mešanje u unutrašnje stvari država je postalo rutinsko ponašanje na Balkanu”, navela je Zaharova.

U tom kontekstu, ona je spomenula i Crnu Goru naglasivši da postoje “veliki napori da se zemlja uvuče u NATO, bez obzira na to šta narod želi”.

O protestima je nedavno govorio i visoki funkcioner vladajuće ruske partije Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak, koji je povukao paralelu između onoga što se dešava u srpskoj prestonici i “obojenih revolucija”.

Podsetimo, Informer je objavio da su dva službenika ambasade SAD Solomon Blek i Denis Ibišbegović učestvovali u protestnoj šetnji Inicijative Ne da(vi)mo Beograd!

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI