MOLOTOVLJEV KOKTEL ZA UBER: PRASAK I BLJESAK PROBUDILI STANOVNIKE ZAGREBA

Buktinja progutala auto kojim je ‘taksirao’ mladić s kaznenom evidencijom

Oliver Fijačko (u krugu)

U Uberu tvrde da im nitko od vozača koji su njihovi partneri jučer nije prijavio bilo kakav požar auta

Prasak i bljesak probudili su iz sna stanovnike zagrebačkih Gajnica, točnije stanare ulice Medpotoki jer je u četvrtak nešto prije tri sata ujutro zapaljen VW Up varaždinskog rent-a-cara Revian, a koji je na temelju ugovora o najmu koristila novozagrebačka tvrtka MP Pavleković, i to za Uberovo taksiranje.

Piromanski čin dogodio se ispred obiteljske kuće Olivera Fijačka (27) koji je ostao zaprepašten vatrenom stihijom što je “progutala” cijelo vozilo, a tijekom policijskog očevida, samo slegnuvši ramenima, kratko je prokomentirao: “Eh, događa se”.

Tko je u 2.55 sati zapalio auto vrijedan nešto više od 50 tisuća kuna iz 2014. godine, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi, a je li u pitanju opetovana osveta na vozače Ubera, eventualno problemi s preuzimanjem poznate zadarske tvrtke, koju je Fijačko preuzeo od jedne Slovenke i nakon tri mjeseca je odveo u stečaj, ili je, pak, problem neki sasvim treći, pokazat će istraga.

 Eksplozije– Čuli smo strašnu buku, kao neke eksplozije jedna za drugom. Prvo nismo bili svjesni što se događa, a onda smo pogledavši kroz prozor vidjeli vatru kako suklja iz susjedova dvorišta. Zaredalo se pucanje guma, a vatrogasci su vrlo brzo došli, no kako smo mogli vidjeti, na autu je totalka. Ne znam čiji je to auto niti je li ga Oliver tek kupio, ali ga je tu na parkingu ostavljao neko kraće vrijeme. Ako je požar doista podmetnut, ne znam kome bi se Oliver mogao zamjeriti. Oni su krasna ob

Uredna prijavaU studenom, pak, prošle godine, dva dana nakon 27. rođendana, Fijačko je od Slovenke Petre Zemljič preuzeo tvrtku DAN Adria sa sjedištem u Zadru koja se bavila namještajem i koja je, pod nepoznatim okolnostima, već nakon nekoliko mjeseci završila u stečaju. Vlasnik zapaljenog auta kaže da ga je Fijačko uvjerio i kako je zaposlen kod Pavlekovića i da se uredno prijavio dostavivši potvrdu o nekažnjavanju.

No, kako doznajemo, Fijačko nema čistu kaznenu evidenciju, nego je uvjetno osuđen zbog krivotvorenja i prijevare.

Bratu optuženog zapalili Audi Q7

Audi Q7 star osam godina koji je vozio Ante Čabraja zapaljen je u dvorištu obiteljske kuće njegove supruge u Kaštel Novom u utorak oko 2 sata i pet minuta, a šteta je 100.00 kuna. Ante je brat Joze Čabraje, kojemu je u tijeku ponovljeno suđenje za ubojstvo Marina Matijaša u lipnju 2014. godine u istom mjestu gdje je sada zapaljen Audi.

Antin je brat dobio trinaest godina za ubojstvo, ali je Vrhovni sud vratio postupak na početak.

Ante Čabraja je građevinski poduzetnik, a automobil je vozio 35 minuta prije nego što je zapaljen. Ostavio ga je ispod punčeve i puničine kuće oko 1.30 sati te je prava sreća što nije zaspao. Kada je vidio da je požar zahvatio vozilo s lijeve i desne prednje strane, istrčao je iz kuće te ga kantom vode ugasio. Policija je ustvrdila da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar i da je počinitelj morao doći do istočnog prizemnog dvorišta. (M.D.)

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI