MISKOVIC URLAO OD BESA: Ziv necu u zatvor, VUCICU CU JEB SVE PO SPISKU

MIŠKOVIĆ URLAO OD BESA: Živ neću u zatvor, VUČIĆU ĆU JE*ATI SVE PO SPISKU!
Miroslav Mišković nije došao u sudnicu na izricanje presude… Čim je čuo za kaznu, naredio advokatima da se žale do Strazbura… Tajkun urlao da je Vučić kriv za sve i da će mu “doći glave”

Miroslav Mišković, vlasnik “Delte”, osuđen je pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal na pet godina robije i novčanu kaznu od osam miliona dinara!

‘Delta’: Odmrznite imovinu i vratite milionsko jemstvo

“Delta holding” saopštila je da je presuda Miroslavu Miškoviću doneta “bez ijednog dokaza”.
Nijedan dokaz i svedok tužilaštva nisu potvrdili navode optužbe. Mišković nije bio na funkciji koja je odgovorna za zakonitost poslovanja. Bez obzira na sve, presuda je doneta, ali pravda nije dostignuta. Mišković će braniti prava. To podrazumeva: vraćanje putne isprave; odmrzavanje imovine vredne više od 40 miliona evra; vraćanje jemstva od 12 miliona evra i donošenje pravosnažne odluke koja će potvrditi neistinitost prvostepenih optužbi, navodi se u saopštenju.

Kako se kaže u presudi, tajkun je kriv jer je pomogao sinu Marku da utaji porez od 320 miliona dinara (Marko Mišković je za ovo delo ranije već osuđen na tri i po godine zatvora).

Iako ga je sud istovremeno oslobodio teških optužbi za pljačku državnih putarskih preduzeća, tajkuna je ova presuda, kako saznajemo, toliko razljutila da je otvoreno pretio premijeru Aleksandru Vučiću!

Van sebe od besa

Mišković, koji je iskoristio svoje zakonsko pravo i nije se pojavio na izricanju presude, čim je čuo da je osuđen, svojim advokatima je rekao: Ja živ u zatvor ne idem, i odmah im je naložio da se žale “ako treba i do Strazbura”! Tajkun je, kako saznajemo, juče pre podne besneo i urlao psujući premijera Aleksandra Vučića, koga je optužio da mu je sve smestio!

Prema rečima naših sagovornika iz vrha “Delte”, Mišković je od ujutro van sebe od besa.

Čim je čuo za presudu, pozvao je advokate i naredio im da se žale, ako treba do Strazbura. Rekao je da ne namerava da ide u zatvor, doslovce je rekao: Ja živ u zatvor ne idem! Naravno, za presudu je okrivio Vučića. Bio je van sebe od besa i urlao je na sav glas doslovce preteći: Tom Vučiću ću je*ati sve po spisku! Doći ću mu ja glave! – prenosi naš izvor.

Zvanično, Mišković se nije oglašavao, ali je “Delta” poslala saopštenje u kom tvrdi da je Mišković “osuđen bez ikakvih dokaza”.

Marko Mišković i Milo Đurašković već osuđeni

Specijalni sud je 25. maja ove godine zbog utaje poreza osudio Miškovićevog sina Marka na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara. Mišković junior će morati da u državni budžet uplati i 320.272.803 dinara na ime protivpravno stečene imovinske koristi.
Za isto krivično delo osuđen je i vlasnik “Nibensa” Milo Đurašković, koji je dobio sedam godina robije i novčanu kaznu od šest miliona dinara. Đurašković je dužan da državi vrati još 152.713.363 dinara protivpravne dobiti, kao i da sa saučesnicima opljačkanoj fabrici FAM solidarno uplati fantastičnih 3,14 milijardi dinara, koliko je procenjena šteta.

Naša saznanja, međutim, indirektno je potvrdio advokat Zdenko Tomanović, koji je istakao da presuda “nije rezultat dokaza, već nedostatak hrabrosti suda da se suprotstavi najavama političke elite”.

U Srbiji je dovoljan politički stav da bi neko bio osuđen. Presuda će postati paradoks jer je Mišković oslobođen centralnog krivičnog dela, a osuđen je jer je sud ocenio da je bliskost oca i sina dovoljna za savete o krivičnom delu. Sud je osudio pomagača na mnogo veću kaznu od kazne koju je dobio izvršilac, što je samo po sebi apsurdno… – poručio je Tomanović, dodajući da će uložiti žalbu.

Sudija Maja Ilić, koja je predsedavala sudskim većem, s druge strane kazala je da je presuda jednoglasna.

Nema dileme da je Mišković pomagao sinu Marku. Rekao mu je da kupi akcije po jednoj ceni, a da ih proda po drugoj. Odluku o prodaji 41 odsto akcija Milu Đuraškoviću doneo je sam Mišković, kako je rekao za samo tri sekunde. On je donosio odluke kad je reč o “Mera invest fondu”… – istakla je Ilićeva.

Politizacija slučaja

Advokat Svetozar Vujačić ocenjuje da je van svake pameti tvrdnja da je premijer odgovoran za presudu.

Tajkunova “patka”
Tajkun bi trebalo da bude zadovoljan kaznom jer je manja od prosečne. A pretnja Strazburom je samo još jedna patka
Svetozar Vujačić, advokat

Poznajem sudiju Maju Ilić i znam da je veliki profesionalac. Mišković i njegovi advokati su ti koji politizuju slučaj. Tajkun bi trebalo da bude zadovoljan kaznom jer je manja od proseka. Pa on sad treba da moli boga da se tužilac ne žali. A pretnja Strazburom je samo još jedna Miškovićeva “patka” koja nema nikakvog uporišta – podvlači Vujačić.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da još tri meseca Miškoviću zabrani napuštanje boravišta, uz privremeno oduzimanje pasoša.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI